Gündem Adli Tıp Kurumu personel başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

Adli Tıp Kurumu personel başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

20.03.2019 - 15:08 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığına 71 sözleşmeli personel alınacak. Peki başvurular ne zaman alınacak? Adli Tıp Kurumu personel alımına kimler başvurabilir?

Adli Tıp Kurumu personel başvurusu nasıl yapılır Şartlar neler

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Başvurular 25 Mart saat 10.00'da başlayacak, 5 Nisan saat 17.00 itibarıyla sona erecek.

ŞARTLAR NELER?

Sözlü sınavlara 2018 yılı KPSS'ye giren ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecek.

Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin ilgili şartlarını taşıması gerekiyor.

Sözlü sınavlara, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere her pozisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı kadar aday çağrılacak.

TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, kurumun "www.atk.gov.tr" adresinden yapılacak. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

Başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adayların öğrenim durumuna göre, KPSS P3, KPSS P93 veya KPSS P94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralamaları yapılacak.

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumunun resmi internet sitesinden yayımlanacak.

Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

İlan edilen tüm pozisyonlar için sözlü sınavlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığının İstanbul Bahçelievler'de bulunan merkez binasında yapılacak ve sözlü sınav tarihleri daha sonra ilan edilecek.

Yazarlar