Gündem Atatürk Havalimanı’ndaki patlamanın ardından Adli Tıp önünde bekleyiş sürüyor

Atatürk Havalimanı’ndaki patlamanın ardından Adli Tıp önünde bekleyiş sürüyor

29.06.2016 - 09:33 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’ndaki günün son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Alınan son bilgilere göre Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 18'inin cenazesi ailelerine teslim edildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ikisinin İran birin de Ukrayna vatandaşı olduğu öğrenildi. Yaralananların da yedisi Suudi vatandaşı. Adli Tıp önünde bekleyiş sürüyor. İşte Atatürk Havalimanı’ndaki patlama ile ilgili son gelişme...

Atatürk Havalimanı’ndaki patlamanın ardından Adli Tıp önünde bekleyiş sürüyor

SON DAKİKA: Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Patlamalar dış hatların giriş ve çıkışı ile otoparkta gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda en az 36 kişinin öldüğünü ve ilk tespitlerin saldırının sorumlusu olarak IŞİD'i işaret ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 36 kişinin ve 3 teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

18 CENAZE AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre 27 kişinin kimlik tespitinin tamamlandığı öğrenildi. Hayatını kaybedenlerden 18'inin cenazesi ailelerine teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için bekleyen cenaze yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazı cenaze yakınları ise sinir krizi geçirdi. Tedbir amaçlı Adli Tıp Kurumu önünde sağlık ekipleri bekletiliyor.

10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra evleneceği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Haznedaroğlu'nun kayınvalidesi damadının havalimanında çalıştığını söyledi. Damadı Yusuf Haznedaroğlu'nu kaybeden kadın, "Bakırköy Devlet Hastanesi'nden buraya geldik. Önce ağır yaralı olarak getirmişler sonra kaybetmişiz. Bilebildiğimiz bu kadar. Şu anda camiye götüreceğiz. Mesai bitimi saatinde kapı önünde servis beklerken. Arkadaşları yaralı, kendisini de kaybettik. Mesaiye kalsalar çıkmayacaktı o çocuklar oraya. 10 gün sonra düğünü vardı ne yazık ki" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SALDIRIDA BİR TAKSİCİ DE ÖLDÜ

Hain saldırıda hayatını kaybeden taksici Mustafa Bıyıklı'nın kızı Öznur Buzakçı da Adli Tıp Kurumu önünde babasının cenazesini bekledi. Öznur Buzakçı, "Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Bir sürü insanın canı yandı. Şu mübarek günde herkesin canını yaktılar. Böyle bir adalet yok" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Babasıyla en son birkaç gün önce görüştüğünü ifade eden Buzakçı, "En son 2, 3 gün önce görüştük. Yemek yedik içtik. Ondan sonra da bir daha göremedik. Olaylar olunca aramaya başladık. Baktım telefonu açmıyor, direkt Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittik. Buraya geldik, sabaha kadar bekledik. Burada olmasını istemiyordum, ama burada çıktı" şeklinde konuştu.

7 SUUDİ VATANDAŞ YARALI
Saldırıda 7 Suudi vatandaşı yaralandı. Açıklamayı Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği yaptı. El İhbariye televizyonunda yayınlanan açıklamaya göre, terör saldırısında yaralanan 7 Suudi vatandaşının durumu stabil.

Haberin Devamı