Gündem Adli Tıp Rusya'dan DNA istedi

Adli Tıp Rusya'dan DNA istedi

11.03.2017 - 12:45 | Son Güncellenme:

Büyükçekmece'de televizyon kulesine çarparak düşen helikopterde hayatını kaybeden 7 kişiden iki pilot ve Eczacıbaşı Holding yöneticisinin cenazesi aileri tarafından teslim alındı. 4 Rus vatandaşından kimlikleri tespit edilen iki kişinin cenazeleri teslim için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda bekliyor. Vücut bütünlüğü bozulan ve yanarak tanınmayacak hale gelen 2 kişi için ise Rusya'dan DNA örneği istendi.

Adli Tıp Rusyadan DNA istedi

Büyükçekmece'de televizyon kulesine çarparak düşen helikopterde hayatını kaybeden 7 kişiden iki pilot ve Eczacıbaşı Holding yöneticisinin cenazesi aileri tarafından teslim alındı. 4 Rus vatandaşından kimlikleri tespit edilen iki kişinin cenazeleri teslim için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda bekliyor.

Haberin Devamı

Kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi için ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı; Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Rusya'daki ailelerin DNA örneklerini istedi. DNA örneklerin gelmesinin ardından iki Rus vatandaşının kimlikleri de tespit edilecek ve Rusya konsolosluğuna cenazeler teslim edilecek.

Bugün toprağa verilecekler

Kazada hayatını kaybeden pilotlar Ahmet Bulut ve Alaattin Nacar için Üsküdar Selimiye Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Bulut'un cenazesi, Şile Yeşilvadi Köyü Mezarlığı'nda, Nacar'ın cenazesi ise Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Direktörü Salim Özen için Altunizade'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılınacak. Özen'in cenazesi da Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Haberin Devamı