Teknoloji Adobe’dan Photoshop’a Fiyat İndirimi ve Yeni Sürüm Müjdesi!

Adobe’dan Photoshop’a Fiyat İndirimi ve Yeni Sürüm Müjdesi!

05.10.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

Herhalde herkesin korsan Photoshop kullanan bir tanıdığı vardır. Ama herkesin lisanslı Photoshop kullanan bir tanıdığı olmayabilir. Eğer neden orijinal kopya kullanmayı tercih etmediklerini sorarsanız alacağınız cevap genellikle bellidir. "Neredeyse 1000...

Adobe’dan Photoshop’a Fiyat İndirimi ve Yeni Sürüm Müjdesi

Herhalde herkesin korsan Photoshop kullanan bir tanıdığı vardır. Ama herkesin lisanslı Photoshop kullanan bir tanıdığı olmayabilir. Eğer neden orijinal kopya kullanmayı tercih etmediklerini sorarsanız alacağınız cevap genellikle bellidir. "Neredeyse 1000 dolar ve ben özelliklerinin %10’unu dahi kullanmıyorum." Şu ana kadar Photoshop bu insanlar için bir anlam ifade etmiyordu. Programı daha derin, daha özel ve daha yoğun kullanan kişilere hitap edem küçük bir kesim vardı. Ancak Adobe daha sonra uygulamayı daha ulaşılabilir hale getirmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Bilgisayarlar için Photoshop ve Lightroom aylık 9.99 dolara satışa çıktı. Mobil için ise Photoshop’un daha kolay özelliklerini bir kenara toplayarak ücretsiz bir versiyonunu çıkarttı. Bugün ise Adobe’un mobil platform stratejisi daha ilginç bir hal alıyor. Yeni bir uygulama Photoshop Fix. Bu uygulama ile fotoğraf düzenlemek için en sık kullanılan araçlar geliyor. Adında anlaşılabileceği gibi Photoshop Fix sadece fotoğraf düzenleme üzerine bir uygulama olacak. O zaman düzenlemek demek ilginç bir hal alıyor. Fotoğraftaki istenmeyen objeleri kaldırmak, lekeleri düzeltmek ve insanların yüz hatlarıyla oynamak bu düzenlemelerin içinde yer alıyor. Bazı özellikler harika, bazıları ise kullanışlı ama kırpılmış olsa dahi bazılarını belki hiç bir zaman kullanmayacaksınız.