Gündem Adreslere tek tek baskın yapıldı, hepsi yakalandı

Adreslere tek tek baskın yapıldı, hepsi yakalandı

26.09.2018 - 18:13 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda yakalanan 15 şüpheliden 9'u  tutuklandı.

Adreslere tek tek baskın yapıldı, hepsi yakalandı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, örgütün kullandığı, dışarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmayan hücre evlerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

12 adreste yapılan aramada, 395 bin lira, 4 bin 567 dolar ve 310 avronun yanı sıra başka isimlere ait nüfus cüzdanı ele geçirildi, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Örgütün emniyet yapılanmasının "mahrem imamı"nın da aralarında yer aldığı 15 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 9'u nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 3'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

FETÖ soruşturması kapsamında haklarında daha önce de dava açılan 3 şüpheli ise soruşturmaların yürütüldüğü illere gönderildi.

Adreslere tek tek baskın yapıldı, hepsi yakalandı

Adreslerde yapılan aramada, 395 bin lira ile 4 bin 567 dolar ve 310 avronun yanı sıra başkalarına ait nüfus cüzdanı ele geçirildi, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Haberin Devamı