Adıyaman Adyü'de Yabancı Öğrencilere 'Türkçe' Eğitimi

Adyü'de Yabancı Öğrencilere 'Türkçe' Eğitimi

20.07.2017 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

Adyüde Yabancı Öğrencilere Türkçe Eğitimi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) 10 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe eğitimi veriliyor.

Haberin Devamı

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Kayabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır yabacılar ile ilgili çalışmaları olduğunu belirtti.

TÖMER'de halen 10 öğrenciye Türkçe eğitimi verdiklerini belirten Kayabaşı, şöyle konuştu:

"Kursumuz küçük ama talep çok. Şu an 3 binin üzerinde talep var. Kursta genel itibariyle Suriyeli öğrenciler bulunuyor. Tabii bunun yanı sıra Ukrayna, Libya ve Türkmenistan'dan gelen öğrencilerimiz de var. Öğrencilerimize eğitim sonunda sertifika vereceğiz."

Öğrencilerden Ömer Muhammed ise, iki yıl önce Libya'dan Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

Babasının ADYÜ'de görev yaptığını dile getiren Muhammed, "Türk insanını çok seviyorum. Burada Türkçe eğitim görüyoruz. Adıyamanlılar çok güzel insanlar. Mezun olduktan sonra Türkiye'de yüksek lisans yapacağım. Babam gibi profesör olmak istiyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ola İbrahim de, üç yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçıp Adıyaman'a sığındıklarını söyledi.

Türkçeyi burada öğrendiğini aktaran İbrahim, "Türkler çok yardım sever insanlar. Önümüzdeki yıl eczacılık fakültesinde okuyacağım. Mezun olduktan sonra Suriye'de barış olursa tabii ülkeme döneceğim." ifadelerini kullandı.