Antalya Aedaş'ın "Çalışan Sahnesi" Sektörün Sorunlarını Anlattı

Aedaş'ın "Çalışan Sahnesi" Sektörün Sorunlarını Anlattı

05.04.2017 - 13:18 | Son Güncellenme:

.

Aedaşın Çalışan Sahnesi Sektörün Sorunlarını Anlattı

ANTALYA (AA) - Tamamı, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) çalışanlarından oluşan "Çalışan Sahnesi" adlı tiyatro topluluğu, senaryosunu dağıtım sektörünün sorunları ve çözümlerinden alan oyun ile sahneye çıktı.

Haberin Devamı

AEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, tiyatro topluluğu, 25 ve 26 Mart'ta Antalya'da, 2 Nisan'da ise Burdur'da sahne aldı. Tamamı AEDAŞ çalışanlarından oluşan "Çalışan Sahnesi" adlı tiyatro topluluğunun sahnelediği oyun, büyük beğeni topladı. Tiyatro sonunda çalışanların çocuklarının oynadığı, iş sağlığı ve güvenliğine neden uyulması gerektiğini anlatan kısa film de gösterildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, ortaya koydukları performans için çalışanlarını kutladı. Çalışan Sahnesi Projesi'nin en değer verdikleri projelerden biri olduğunu, arkasında bir yıllık bir emek bulunduğunu kaydeden İslamoğlu, açıklamada, "Proje sayesinde yaşanan sorunları çalışanlarımızın ve müşterilerimizin gözünden algılama şansına sahip oluyoruz. Bu arada çalışanlarımızın gösterdiği oyunculuk performansı da gurur verici. Tüm arkadaşlarıma ve projenin yaratıcısı Burdur İl Müdürümüz Emin Şekeroğlu'na ayrıca teşekkür etmek isterim. Şirket olarak bundan sonra da bu tarz projeler içinde yer almaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

- Çalışanların karşılaştığı sorunlardan derlendi

AEDAŞ'ın Çalışan Sahnesi Projesi'nin ilk adımı 2016 yılının Nisan ayında atıldı. Çalışanlara "Bir dost" ismiyle mektup yazılarak en çok karşılaştıkları sorunlar ve başlarından geçen ilginç anıların paylaşılması istendi. Ardından çalışanlardan gelen 300'ün üzerinde mektup tek tek okunurken, mektuplarda yazan ve en çok karşılaşılan sorunların çözümü için 34 kişilik bir çözüm ekibi oluşturuldu.

Söz konusu sorun ve çözümlerin tüm çalışanlarla paylaşımı için ise evrensel bir dil olan tiyatro seçildi. Yine AEDAŞ çalışanlarından oluşan bir ekip senaryo yazarak sorunları tiyatro oyunu haline getirdi. Şirket içinden gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan 16 kişilik amatör oyuncu kadrosu, 4 ay boyunca nefes, diksiyon ve oyunculuk eğitimi aldı.

Proje kapsamında şirket dışından sadece yönetmen, dekor ve müzik desteği alındı. Tiyatro oyununda yönetmenliği tiyatro oyuncusu Bilgen Genç Özçelik üstlenirken, dekoru Birsen Yatar, çalışan sahnesine özel olarak hazırlanan tiyatro müziğini ise Cem Mustafa Karaalan hazırladı.

Haberin Devamı

Projede sadece çalışanlar değil, çocukları da aktif olarak yer aldı. Çalışanların çocuklarının rol aldığı, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına neden uyulması gerektiğinin çocuklar üzerinden anlatıldığı bir kısa film hazırlandı. Söz konusu film, tiyatro oyununun final sahnesinde izleyicilerle buluştu.