Kırşehir Aeü'de "İnsan Hakları Ve Şiddet" Paneli

Aeü'de "İnsan Hakları Ve Şiddet" Paneli

13.12.2017 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

Aeüde İnsan Hakları Ve Şiddet Paneli

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ), "İnsan Hakları ve Şiddet" konulu panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki panele, AEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Aydın, Kırşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli Psikolog Semra Cebeci ile İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Aslıhan Kılıç Torun konuşmacı olarak katıldı.

Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selma Boyacı'nın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Aydın, şiddetin tanımı ve çeşitlerini anlattı.

Şiddetin kişilerin bedensel ve ruhsal açıdan zarar görmesi, yaralanması ve sakat kalmasına neden olan bireysel ve toplu hareketler olduğunu ifade eden Aydın, biyolojik, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet gibi çeşitlerinin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Torun da şiddetin kadınlar ve erkekler üzerindeki etkilerine değindi. Toplumda cinsiyete dayalı iş bölümü olduğundan bahseden Torun, kadınlara yönelik şiddetin insan haklarına aykırı olduğunu vurgulayarak, "Şiddet kadınların her türlü hakkını elinden alır." ifadelerini kullandı.

"Medya ve şiddet" konusunu anlatan psikolog Cebeci de sosyal medyada ve televizyonlarda gösterilen şiddet olaylarının topluma yansımalarını aktardı.

Panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.