Kırşehir Aeü'de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

Aeü'de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

01.03.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

.

Aeüde Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Ünviersitesi (AEÜ) bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi'nin hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

AEÜ'den yapılan açıklamada, akademisyenlerle özel sektör temsilcileri arasında köprü görevi üstlenmesi amacıyla hayata geçirilen Teknoloji Transfer Ofisi'nin, Merkez Bağbaşı Yerleşkesi'nde faaliyetlerine başladığı, ofisin müdürlüğüne Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir’in getirildiği ifade edildi.

Ofisin faaliyet alanlarına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üniversitemiz öğrencileri, akademisyenleri ve özel sektör temsilcilerinin Ar-Ge, inovasyon, üniversite-sanayi iş birliği ve sektörel kümelenme konularında bilgilendirilmesi için eğitimler organize edilecek. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında özel sektörün ve girişimcilerin KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği Fonları, Ekonomi Bakanlığı, Kırsal Kalkınma ve diğer hibe desteklerden faydalanmalarını sağlamak için akademik danışmanlık ve proje yazma danışmanlık hizmetleri verilecek. Girişimci akademik personelin veya öğrencinin projelerini ticarileştirmelerine yardımcı olunarak, şirketleşme süreçlerine yardımcı olunacak, Ar-Ge şirketlerinin sayısını artırmak için yönlendirme ve danışmanlık hizmeti sağlanacak."