Gündem AFAD: 6 TIR'dan oluşan insani yardım filosu Irak'a gönderildi

AFAD: 6 TIR'dan oluşan insani yardım filosu Irak'a gönderildi

16.09.2014 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

AFAD: 6 TIRdan oluşan insani yardım filosu Iraka gönderildi

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 TIR’dan oluşan insani yardım filosunu bugün Erzurum’dan Irak’a gönderdiğini duyurdu. AFAD’ın Irak’ta karışıklıkların ortaya çıkmasından 48 saat sonra bölgeye yardım gönderdiği belirtilen yazılı açıklamada, bugüne kadar Irak’a AFAD koordinasyonunda 244 TIR’lık insani yardım ulaştırıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

"YAKLAŞIK 25 BİN KİŞİNİN BESLENME İHTİYACI KARŞILANACAK"

Yaklaşık 25 bin kişinin beslenme ihtiyacını karşılayacak gıda kolilerinin gönderildiği belirtilen açıklamada, "Irak’ta yaşanan karışıklık nedeniyle yerlerinden edilen Türkmenler için 11 Haziran’dan bu yana bölgeye AFAD koordinasyonunda insani yardım gönderiliyor. Yaşanan insani krizde yerinden edilmiş insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bugüne kadar bölgeye AFAD koordinasyonunda gönderilen 244 TIR’lık insani yardıma ek olarak 6 TIR’dan oluşan insani yardım filosu 16 Eylül saat 14.00’te Erzurum’dan Irak’a uğurlanıyor. Böylece AFAD koordinasyonuyla Türkiye’den Irak’a gönderilen yardım TIR’ı sayısı 250’ye ulaşacak. AFAD tarafından yola çıkarılacak 6 TIR’lık insani yardım filosu 2400 gıda kolisi, 2400 paket un, 2400 hijyen kolisi, 27 Bin 500 giyim eşyasını Irak’ta yerinden edilmiş Türkmenlere ulaştıracak. Yaklaşık 25 bin kişinin beslenme ihtiyacını karşılayacak gıda kolileri; temel besin maddeleri, kuru gıda ve kahvaltılık yiyeceklerden oluşuyor. En az 12 bin 500 insanın temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak olan hijyen kolileri ise kişisel temizlik malzemelerinden meydana geliyor. Türkmenlerin giyim ihtiyaçları için ise ayakkabıdan pardösüye, eldivenden kazağa 27 bin 500 parça kıyafet Irak’a gönderiliyor" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

"ERZURUM HALKI TÜRKMEN SOYDAŞLARINA DESTEK OLUYOR"

AFAD tarafından yapılan açıklamada yardım TIR’larının Erzurum’dan gittiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Erzurum halkı Türkmen soydaşlarına destek olmak için yardım gücünü AFAD Erzurum İl Müdürlüğü altında birleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye Belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmelerin yardımları, AFAD Erzurum İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda bir araya geldi. 6 TIR’lık insani yardım filosu, katkıda bulunanların katılımı ile AFAD Erzurum Lojistik Deposu’ndan Irak’a doğru yola çıkıyor"

Yazarlar