Sakarya Afad Ekiplerine Engebeli Arazi Ve Akarsularda Engel Olamıyor

Afad Ekiplerine Engebeli Arazi Ve Akarsularda Engel Olamıyor

14.02.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

.

Afad Ekiplerine Engebeli Arazi Ve Akarsularda Engel Olamıyor

Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma ekipleri, Sapanca Çatalkaya Vadisinde zorlu engebeli arazide gerçeği aratmayan ‘Engebeli Arazi ve Akarsularda Arama Kurtarma’ tatbikatını 45 personelinin katılımı ile 5 buçuk saatte gerçekleştirdi.
AFAD ekiplerinin engebeli arazi ve akarsularda oluşabilecek afet ve acil durumlara karşı eğitim ve tatbikatları sürüyor. Bu kapsamda AFAD ekipleri Sapanca Çatalkaya Yanık Deresin de ‘Engebeli Arazide ve Akarsularda Arama Kurtarma’ tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği yapılan tatbikatta; Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne gelen ihbarda, Sapanca Çatalkaya Vadisi Yanık Deresine spor amaçlı giren dört kişiden biri akıntıya kapılıp gözden kaybolduğu söylendi. İhbar üzerine, TAMP Sakarya kapsamında Arama Kurtarma Hizmet Grubu Operasyon Planında yer alan Destek Çözüm Ortaklarının AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) üzerinden harekete geçirilmesiyle ekipler olay bölgesine sevk edildi. Olay yerine sevk edilen Arama Kurtarma personelinden teknik ekip, tahliye ekibi, lojistik-güvenlik ve iaşe ekibi oluşturuldu.

“5 buçuk saat süren tatbikat başarıyla sona erdi”
Nehrin içerisindeki kazazede, Su Üstü ve Doğada Arama Kurtarma (DAK) hazır kıta ekipleri tarafından nehirde gerçekleştirilen aramalar sonucu yeri tespit edildi. Tespit üzerine harekete geçen ekiplerce oluşturulan emniyet sistemleri, hava tahliye sistemleri ile kazazede nehir kenarına alındı ve dere boyu engebeli arazide tahliye çalışmaları yapılarak sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Toplam 45 arama kurtarma birlik müdürlüğü personelinin katıldığı tatbikatta, ekiplerin ‘Engebeli Arazi ve Akarsularda’ yaşanan olaylara müdahale imkan ve kabiliyetleri artırmak amaçlandı. 5 buçuk saat süren tatbikat başarıyla sona erdi.