Gündem AFP: Türk tankları o köyü vurdu

AFP: Türk tankları o köyü vurdu

27.07.2015 - 09:50 | Son Güncellenme:

AFP haber ajansı, Türk tanklarının Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin kontrolündeki bir köyü vurduğunu öne sürdü.

AFP: Türk tankları o köyü vurdu


Ajans, Halep vilayetindeki Zor Mağar köyünün gece saatlerinde vurulduğuna dair iddiasını Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı.

Haberin Devamı

AFP, Türkiye sınırındaki Cerablus kasabasının doğusundaki köyün, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde olduğunu belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayda, YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan bir gruptan dört kişinin yaralandığını öne sürdü.

PKK KAMPLARI BÖYLE VURULDU

YPG'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

YPG kendi resim sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye'den "saldırıları durdurmasını" istedi.

Türk tanklarının bombaladığı köylerde YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan ÖSO'dan dört kişinin yaralandığını doğruladı.

YPG ayrıca Türk ordusu dün gece aynı köyü tank topuyla bombaladığını ve Kobaninin kuzey doğusundaki Tül Findir'de askeri araçlarının Türk ordusu tarafından tarandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Türk yönetimini uyaran YPG "Türk Ordusu IŞİD'e karşı savaşan birlikleri bombalıyor.Bu doğru bir tutum değildir." dedi. Türkiye'ye uluslararası kurallara göre davranması gerektiğini söyleyen YPG "Bir daha mevzilere ve birliklerimize saldırmaması konusunda Türkiye'yi uyarıyoruz" dedi.