Ankara Afrika'daki Yetimlerin Yüzü Tika İle Gülüyor

Afrika'daki Yetimlerin Yüzü Tika İle Gülüyor

08.03.2017 - 15:05 | Son Güncellenme:

.

Afrikadaki Yetimlerin Yüzü Tika İle Gülüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali ve Cibuti’de gerçekleştirilen sosyal yaşamı geliştirme projeleri kapsamında, iki ülkede yer alan toplam 8 yetimhaneye donanım desteğinde bulunuldu.
Afrika’daki yetim çocukların sosyal yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde, ülkelerde bulunan yetimhanelerin altyapıları TİKA tarafından iyileştiriliyor. Bu çerçevede Somali ve Cibuti’de gerçekleştirilen sosyal yaşamı geliştirme projeleri kapsamında, iki ülkede yer alan toplamda 8 yetimhanenin sosyal yaşam ve aktivite alanları iyileştirilerek, yetimhanelerin ihtiyaç duyduğu donanımları TİKA tarafından sağlandı. Afrika’nın 28 ülkesinde ofisleriyle kalkınma projeleri yürüten TİKA, önceliğini insanların yaşam standartlarını yükseltmeye veriyor. Özellikle Afrika’daki yetim çocukların bakım ve eğitimine büyük önem veren TİKA, son olarak Somali ve Cibuti’deki yetimlere el uzattı. Söz konusu ülkelerde gerçekleştirilen projelerle, Somali’deki 6 yetimhaneye sosyal aktivite ve oyun alanı kazandırıldı.
Cibuti’nin Tajura Bölgesinde ise S.O.S. Yetimhane köylerinin tadilatları gerçekleştirilerek ihtiyaç duyulan donanım ekipmanları yine TİKA tarafından sağlandı. Güvenlik, sağlık, gıda ve temiz suya ulaşım konularında halen büyük problemlerin yaşandığı Somali’de bir milyona yakın yetim çocuğun bulunduğu tahmin ediliyor.