Tokat Afrin'deki Asker Ve Polisler İçin Dua Ederek Yurtlarına Giriyorlar

Afrin'deki Asker Ve Polisler İçin Dua Ederek Yurtlarına Giriyorlar

16.03.2018 - 10:26 | Son Güncellenme:

.

Afrindeki Asker Ve Polisler İçin Dua Ederek Yurtlarına Giriyorlar

Tokat’ta üniversite öğrencileri yatsı ezanı sonrasında Zeytin Dalı Harekatı’na katılan asker ve polisler için dua ederek yurtlarına giriyor.
Tokat’ta Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, Afrin’deki askerlere destek amacıyla odalarındaki ışıklarla ’Afrin’ yazısı oluşturdu. Türk bayrakları açarak dua eden öğrenciler "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attı. Afrin operasyonuna katılan ağabeyinin hediye ettiği asker kamuflajını giyen BESYO Öğrencisi Neslişah Deveci, "Ağabeyim Afrin’de askerlik yapıyor. Orada olduğu için çok gurur duyuyorum. Her gece yatmadan önce dua ediyorum. Allah tüm askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Ağabeyimi çok seviyorum tüm askerlerimize sevgi saygı ve selam yolluyorum. Afrin’e gitmeden ağabeyim kamuflajını hediye etmişti. En son bir ay önce konuşabildik" diye konuştu.

"Polis, askerlerimizin bizler için orada savaşmaları onur veriyor"
İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Rümeysa Balcı, "Biz burada sıcacık yurtlarımızda barınırken okulumuza giderken, vatan için millet için askerlerimizin polislerimizin bizim için dağlarda nöbet tutması, bir onurdur bir şereftir. İslamın bayraktarlığını yapan Müslüman ülke Türkiye. Bunun şerefini biz taşıyoruz. Bunun içinde her gün dualar ediyoruz, Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Bizim yapabileceğimiz dua etmek. Polis, askerlerimizin bizleri için orada savaşmaları onur veriyor. Allah onların yardımcısı olsun" diye konuştu.
Barkovizyondan yurt binasına yansıtılan Vefalı Türk Geldi’yi izleyen öğrencilerden bazıları bir eli ile Rabia diğer eliyle de Bozkurt işareti yaptı.