Siyaset ‘Afrin’e giren milislere PKK muamelesi yaparız’

‘Afrin’e giren milislere PKK muamelesi yaparız’

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Dışişleri Resmi Konutu’nda Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Mesahil’in ziyaretinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika turu kapsamında Cezayir’e yapacağı ziyaretin hazırlığı niteliğinde olacağını ve dolayısıyla görüşmelerde hangi anlaşmaları imzalayacaklarını gözden geçirdiklerini ifade etti.

‘Afrin’e giren milislere PKK muamelesi yaparız’

Suriye’de rejim yanlısı terör gruplarının Afrin’e girdiği yönünde uluslararası medyada yer alan haberlere ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, “Nedense bu operasyon özellikle Batılı ülkelerin çok dikkatini çekti” yanıtını verdi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın bölgedeki terör örgütlerine yönelik olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “YPG/PKK terör örgütüne yönelik başlattığımız operasyon şimdi DAEŞ, YPG/PKK terör örgütlerine yönelik bir operasyona dönüştü. Bu terör örgütlerini buradan temizleyeceğiz” dedi.

Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğü konusunu Türkiye’nin katıldığı her toplantıda ve toplantıdan çıkan ortak deklarasyonlarda vurguladığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Soçi Zirvesi’ni de bu sefer Türkiye’de gerçekleştireceğiz. İlk defa Soçi’de olduğu için zirvelerin adı öyle kaldı, dönüşümlü olarak devam ettireceğiz bunu” diye konuştu. PYD/PKK’nın Suriye’nin topraklarını bölmek için bölgede bulunduğunu ve kendinden olmayan herkesi sürgüne gönderdiğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Soçi Zirvesi Türkiye’de

“PKK/YPG’ye karşı, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Terör hepimizin ortak düşmanıdır. Fakat PKK/YPG’yi korumak için buraya gelmek isteyenlere de fırsat vermeyiz. Daha önce 5-10 araçlık bir konvoy halinde bir ilerleme oldu, gereken yapıldı. Burada ister milis olsun, ister adı ne olursa olsun fark etmez. Bizim için hangi ülke olursa olsun, hangi güç olursa olsun fark etmez terör örgütlerine, PKK/YPG’ye destek vermeye çalışanlar bizim için eşittir PKK/YPG’dir. Ona göre muamele yaparız.”