Tekirdağ Afrin Harekatı'na Anne Desteği

Afrin Harekatı'na Anne Desteği

14.02.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak için tüm Türkiye harekete geçerken, Tekirdağlı kadınlar da askerlere atkı ve bere ördü.

Afrin Harekatına Anne Desteği

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na manevi desteklerini iletmek için bir araya geldi. Kadınlar, TSK’nın PYD/YPG, DEAŞ terör örgütlerine yönelik yaptığı operasyona katılan Mehmetçiklere gönderilmek üzere atkı ve bere ördü.

"Hepsinin maddi manevi arkasındayız"
Yaklaşık 15 gün önce fikrin ortaya atılmasıyla çalışmaya başladıklarını belirten tuhafiye sahibi Selma Demir, operasyonda olan Mehmetçiğin maddi manevi arkasında olduklarını vurgulayarak, "15 gün önce komşumuz Nebahat ablamız böyle bir teklifle geldi bana. ’Yapalım ne dersin?’ diye. Biz de dedik iyi olur komşularımıza, müşterimize bunu ilettik herkes yardımcı oldu. 60-70 kadının emeği var. Bizim maksadımız askerlerimize moral amacıyla onları düşündüğümüz bilsinler diye göndermek istiyoruz. Herkese çok teşekkür ederiz ben de böyle bir şeye vesile olduğum için çok mutluyum. Askerlerimize selamlar olsun, şehit ailelerimizin başı sağ olsun diğer askerlerimizin duacısıyız. Hepsinin maddi manevi arkasındayız. Beklediğimiz daha yapılan berelerimiz var. Ben burada etiketlerini hazırlıyorum. Tekirdağ amblemi var üstünde ben onları dikiyorum hazırlıyorum ve bir iki gün içinde hepsini askeriyemize teslim edeceğiz" dedi.

"Gerekirse biz de gideriz fazla bir şey yapamasak bile yemek yaparız"
Afrin’de operasyonda olan Mehmetçik için bere örenler Nebahat Esen, Mehmetçiğin her zaman arkasında olduklarını, gerekirse kendilerinin de gideceğini belirterek, "Askerlerimiz için örüyoruz. İnşallah savaş zamanında biter, zaferle biter. Onları seviyoruz onların arkasındayız her zaman. Gerekirse biz de gideriz fazla bir şey yapamasak bile yemek yaparız illa ki biz de gideriz yeter ki çağırsınlar bizi" ifadelerini kullandı.
Afrin’deki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için bere ören Meryem Akman, askerlerin başlarının üşümemesi için ördüklerini söyleyerek, "Kahramanlarımız için bu bereleri örüyoruz. İnşallah sağ salım dönerler. Başları üşümesin, onlara moral olsun diye örüyoruz. Askerlerimize çok selamlar" dedi.

"Benim oğlum da askerden yeni geldi"
Oğlunun yeni askerden geldiğini, askerliğin zorluklarını bildiğini ve bu nedenle daha istekle bu işi yaptığını belirten Gülsüm Üstünoğlu, örgü işini askerlere bir nebze olsun moral amacıyla yaptıklarını vurgulayarak, "Benim oğlum da askerden yeni geldi. Askerliğin ne demek olduğunu biliyoruz. Askerlerimize moral olsun diye bu el içlerini yapıp gönderiyoruz" ifadelerine yer verdi.