Muş Afrin Kahramanları İçin Muşlu Kadınlardan Atkı Ve Bere

Afrin Kahramanları İçin Muşlu Kadınlardan Atkı Ve Bere

29.01.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

.

Afrin Kahramanları İçin Muşlu Kadınlardan Atkı Ve Bere

Muş’un Hasköy ilçesindeki kadınlar, ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerin operasyonda üşümemeleri için atkı, bere, çorap ve eldiven örmeye başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik düzenlenen ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere, Muşlu kadınlar el emeği göz nuru örgüler hazırlıyor. Sunay Mahallesi’nde bir araya gelen kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere destek olmak için yünden bere, eldiven, atkı ve çorap örüyor. Askerlerin sağ salim dönmeleri için dua eden kadınlar, onlara moral vermek için örgü yapmaya başladıklarını ifade ettiler.
Askerler için örgü yapan kadınlardan Solmaz Erdoğan, "Askerimize destek olmak amacıyla soğukta üşümesinler diye el emeği göz nuru dökerek işlediğimiz hediyeleri göndereceğiz. Askerimizin ne yemeğe, ne de kendisini sıcak tutacak eşyaya ihtiyacı var. Ama biz analar, evlatlarını kaç yaşına gelirse gelsin hep düşünür, korur ve kollarız" dedi.
İçlerinden geldiği için Mehmetçiklere örgü yaptıklarını ifade eden Gülsen Karayel ise "Askerlerimize çorap, atkı, eldiven yapıyoruz. Rabbim yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın. Hava soğuk, kar ve kıştır, onlara çorap örüyoruz. Allah Türkiye’mizi korusun. Cumhurbaşkanımızı Rabbim başımızdan eksik etmesin, ona uzun ömür, sağlık versin. Biz onun arkasındayız, onu destekliyoruz. Rabbim onu muzaffer kılsın" diye konuştu.
8 çocuk annesi Emine Pırıldak ise gerekirse çocuklarını da seve seve askere göndereceğini söyledi.
Sunay Mahallesi Muhtarı Vasıf Parıldar da, "Mahallemizdeki annelerimiz, bacılarımız kendi aralarında toplanarak eldiven, bere, atkı, çorap örüp Afrin’deki Mehmetçiğimize göndermek istiyorlar. Onların ihtiyacı olmadığını biliyoruz, içlerinden gelen bir istek. Her örgüde bir dua yaparak örüyorlar. Bunları toplayarak İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edip, askerlerimize göndereceğiz. Allah askerlerimize yardım etsin. Orada PYD, PKK ve DEAŞ’la vatanımız, milletimiz için savaşıyorlar" şeklinde konuştu.