Ekonomi Afrin temizlendi, yaylalar açılacak

Afrin temizlendi, yaylalar açılacak

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğiyle sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin bölgesi temizlendikçe, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güvenlik sebebiyle koyulan yaylalara çıkma yasağı kaldırılacak.

Afrin temizlendi, yaylalar açılacak

Yasağın kaldırılacağı doğu illerinin hayvancılık konusunda atağa geçmesi hedefleniyor. Bu adımın atılmasında Zeytin Dalı Harekâtı ile terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen mücadele etkili oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın birkaç ay önce Hakkâri il kongresinde yaylaların açılacağına ilişkin verdiği müjdesinin ardından çalışmalara başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

TBMM’deki özel sohbetinde Bakan Eşref Fakıbaba konuya ilişkin olarak, “Valilerimizle görüşüyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da tüm illerde yaylalara çıkma yasağı kaldırılacak” dedi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin bölge halkı açısından çok önemli olduğunu belirten Fakıbaba, çiftçiye desteğin süreceğini açıkladı.

300 koyun projesi

Ziraat Bankası’yla 27 Mart’ta imzalanacak protokolün ardından 300 koyun projesine başlanacağı müjdesini veren Fakıbaba, belirlenen ailelere ilk koyun teslimatların önümüzdeki ay yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Et fiyatlarında son günlerde yaşanan fiyat artışına ilişkin olarak Fakıbaba, “Serbest piyasa. Fiyatlarda oynama olabiliyor. Ama biz 29 ve 31 TL’den et satışlarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz, Fiyatlar gittikçe düzeliyor” dedi.