Afyonkarahisar Afyonkarahisar'da "Kültür Sözlüğü" Yayınlandı

Afyonkarahisar'da "Kültür Sözlüğü" Yayınlandı

20.09.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Afyonkarahisarda Kültür Sözlüğü Yayınlandı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Yazar Ahmet Semih Tulay'ın, Afyonkarahisar'ın kültür ve sanat yaşamına ilişkin 2008 yılından beri üzerinde çalıştığı "Kültür Sözlüğü" kitabı yayınlandı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yayınlanan kitabın tanıtımı için Taş Medrese'de program düzenlendi.

Tanıtım toplantısına, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Veli Cengiz, çok sayıda davetli katıldı.

Tulay, "Kültür Sözlüğü" adlı kitabının içeriği olan kentin kültür ve sanat yaşamına ilişkin çok yönlü çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kitabın, Afyonkarahisar'ın kültürel yaşamına dönük bir sözlük çalışması olduğunu dile getiren Tulay, şöyle konuştu:

"Ben bu kitabın, ileride yapılabilecek Afyonkarahisar ansiklopedisine basamak olmasını diliyorum. Çünkü Afyon, antik çağdan günümüze, arkeolojisi, sanatı, halk kültürü ve birçok konularıyla birkaç cilde sığacak bir kitap. Kitabı hazırlarken mümkün olduğunca kaynaklardan faydalandım. Belki atladığım ya da yazmayı unuttuğum kişiler olabilir. Ancak hiçbir çalışma dört dörtlük olamaz ve benim de böyle bir iddiam yok. Ama bu Afyon'a bir hizmettir."

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, kitabın şehrin kültür ve sanatına ışık tutacağını belirterek, yazar Ahmet Selim Tulay'ı tebrik etti.