Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR’DA ÜNİVERSİTE VE ÜSTÜ MEZUN OLANLARIN ORANI YAKLAŞIK YÜZDE 10

AFYONKARAHİSAR’DA ÜNİVERSİTE VE ÜSTÜ MEZUN OLANLARIN ORANI YAKLAŞIK YÜZDE 10

30.07.2015 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

AFYONKARAHİSAR’DA ÜNİVERSİTE VE ÜSTÜ MEZUN OLANLARIN ORANI YAKLAŞIK YÜZDE 10

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2014 yılı verilerine göre Afyonkarahisar’da üniversite ve üstü mezun olanların oranının yaklaşık yüzde 10 olduğu belirtildi.
Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, kentte 15 yaş üstü nüfusun yüzde 4’ünün okuma yazma bilmeyen, yüzde 5,6’sının okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyen, yüzde 33,8’inin ilkokul, yüzde 19,7’sinin ilköğretim, yüzde 8’i ortaokul veya dengi okul, yüzde 18,4’ünün lise veya dengi okul, yüzde 9,1’inin yüksekokul veya fakülte mezunu olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yaklaşık 10 kişiden 3’ü ilkokul mezunu ve yaklaşık 5 kişiden biri ilköğretim mezunudur. Üniversite ve üstü mezunların toplam içindeki oranı yüzde 9,9 olup, Türkiye ortalama değerinin altındadır. Bu oran ile Afyonkarahisar, Türkiye’de en yüksek üniversite ve üstü mezununa sahip 62. Ege Bölgesinde ise 8. il konumundadır. Ege Bölgesinden yüksek üniversite ve üstü mezun oranına sahip il İzmir ve en az üniversite ve üstü mezun oranına sahip il Afyonkarahisar’dır.”