Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR KALICA BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ HEP BİRLİKTE İFTAR YAPTI

AFYONKARAHİSAR KALICA BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ HEP BİRLİKTE İFTAR YAPTI

01.07.2016 - 17:03 | Son Güncellenme:

.

AFYONKARAHİSAR KALICA BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ HEP BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi’nde, açılan Yaz Okulu’na katılan öğrencilere yönelik iftar programı düzenlendi.
Afyonkarahisar Belediyesi ve Hedef İzcilik Gençlik ve Spor kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Kanlıca Bilgi Evi’nde bu yıl açılan Yaz Okulu’nda eğitim gören öğrencilere yönelik iftar verildi. Öğrenci ve öğrenci velilerinin katıldığı iftar programına eğitmenlerin yanı sıra bilgi evi personel ve idareci kadrosu da bulundu.
İftar programı öncesi kısa bir konuşma yapan Bilgi Evi Müdürü Hayati Kanat, programa katılan öğrenci ve velilere teşekkür ederek hayırlı iftarlar diledi. Yapılan faaliyetler hakkında da bilgi veren Kanat, “Malum olduğunuz üzere bundan iki hafta önce Yaz Okulumuzu başlatmıştık. Bu yıl yaz okulu döneminin Bayrama denk gelmesi deneniyle kayıtların istenilen seviyede olmasa da 50’nin üzerinde öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bizler burada çocuklarımız gelecekte meslek dallarını oluşturan okullarına devem ederken, dini ve ahlaki anlamda da kendilerini geliştirmeleri adına bu kursları açıyoruz” diye konuştu.
Yaz Okulu’nun ağırlıklı olarak Kur’an kurslarına yönelik olduğunu belirten Kanat, “Yaz Okulumuzda öncelikli hedefimiz çocuklarımızın Kur’an okumayı öğrenmeleridir. Bunun yanında tabi ki İbadet dediğimiz derslerle de hayatları boyunca yapacakları ibaretlerin temelini burada oluşturacaklar. Bizim manevi bilgilerin yanında çocuklara ahlaki gelişimlerini de sağlamak adına değerler eğitimleri de vermekteyiz” dedi.
Yapılan sosyal faaliyetlere de değinen Kanat şu ifadelere yer verdi:
“Bu yıl Ramazan bayramı sonrası öğrencilerimizin derslerde sıkılmamalı adına havuz etkinliği düzenleyeceğiz. Ardından halı saha etkinliği ve piknik etkinlikleri de öğrencilerimize birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim birde izcilik faaliyetlerimiz var. Yaz Okulu’na gelen öğrencilerimizi İstanbul’da bir kamp alanında 1 hafta boyunca kamp yaptıracağız. Burada çocuklarımız, çeşitli spor müsabakalarına katılacaklar.”
Bilgi Evi Müdürü Hayati Kanat’ın konuşmasının ardından program, duaların edilmesiyle son buldu.