Afyonkarahisar Afyonkarahisar Termal Turizm İstişare Toplantısı

Afyonkarahisar Termal Turizm İstişare Toplantısı

26.09.2017 - 19:44 | Son Güncellenme:

.

Afyonkarahisar Termal Turizm İstişare Toplantısı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Termal Turizm İstişare Toplantısı Sandıklı ilçesinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Termal bir otelde düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dumlupınar Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bilal Şenel, kentteki termal otel sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, şehrin tanıtımına katkı sağlayacak bir program yapıldığını belirtti.

Tutulmaz, son yıllarda Türkiye'de termal denince akla Afyonkarahisar'ın geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar sadece merkezi ile değil, dört ayrı bölgesi ile termal turizm açısından önemlidir. Heybeli, Gazlıgöl, Sandıklı ve Ömer-Gecek kaplıcaları önemli merkezlerimizdir. Hepsinin ayrı özellikleri, kendine has müşterileri var. Bunların rekabeti hizmet alanında olmalıdır. Çünkü hepsinin müşteri potansiyeli farklıdır. Yolların merkezinde olmamız buraya ulaşımı daha kolay hala getirmektedir. Ulaşımın kolay olması ve önümüzdeki yılsonu itibariyle hızlı trenin Ankara üzerinden ulaşımı ile ilimizin ziyaretçi potansiyeli daha da artacaktır."

Haberin Devamı

Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar'daki termal otellerin 24 bin yatak kapasitesinin her yıl artan yatırımlarla arttığını kaydetti.

Kongre ve spor turizminin termal otellere ciddi katkı sunacağını aktaran Tutulmaz, bu alanla tanıtımlarımızı artırmak gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Termal Turizm tanıtım filmi izlendi.

Daha sonra toplantıya katılan sektör temsilcilerinin ve davetlilerin görüşleri alındı.