Mersin Ağaç Kavunu Mersinli Çiftçiye Alternatif Ürün Oldu

Ağaç Kavunu Mersinli Çiftçiye Alternatif Ürün Oldu

10.10.2018 - 11:25 | Son Güncellenme:

.

Ağaç Kavunu Mersinli Çiftçiye Alternatif Ürün Oldu

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde çiftçilerin anternatif ürün olarak yetiştirdiği ağaç kavunu, kilogramı 2 ile 3 lira arasında alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Turunçgil ve çilek başta olmak üzere çok sayıda meyve ile sebzenin üretiminin yapıldığı ilçede, bahçelerin yanına ekilen ağaç kavunları çiftçilere ek gelir sağlıyor.

Güzel bir aromaya ve kokuya sahip olan meyve, kilogramı 2 ile 3 lira arasında satılıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, üretimle ilgili yaptığı açıklamada, ilk olarak limon bahçelerinin boş alanlarına dikilen ağaç kavunlarının, kısa sürede önemli bir alternatif ürüne dönüştüğünü söyledi.

Yavaş büyüyen bir meyve olan ağaç kavununun ağırlığının, 1,5 kilogram ile 4 kilogram arasında değiştiğini belirten Doygun, "Ağaç kavununun üretiminin yaygınlaşması halinde iç ve dış pazarda kolaylıkla yer bulabileceğini düşünüyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Doygun, meyvenin mide ve kalbi kuvvetlendiren özelliğiyle ön plana çıktığını ifade ederek, "Ağaç kavunu yüksek vitamin değerinin yanı sıra yutmamak koşuluyla kabuğu çiğnendiğinde ağız kokusunu gideriyor, diş etlerini güçlendiriyor. Ağaç kavununu veya yaprağını koklamanın baş ağrısına da iyi geldiği belirtiliyor. Yöremizdeki birçok kadın, çevreye yaydığı mis kokusu nedeniyle giyim eşyalarının arasında da bu meyvenin kabuğunu kullanıyor." diye konuştu.