Konut Ağaoğlu Çılgın Projede Yer Alacak mı?

Ağaoğlu Çılgın Projede Yer Alacak mı?

02.05.2011 - 12:36 | Son Güncellenme:

Ali Ağaoğlu, İTÜ'de uğradığı yumurta saldırısının provokasyon olduğunu belirterek, 'Ben 1 Mayıs günü, arazi bakmak için Gazi Mahallesi'nde üstü açık Rolls-Royce'la dolaştım, hiç tepki almadım' dedi. Ağaoğlu, ayrıca Kanalİstanbul projesinde yer almayı planladıklarını açıkladı.

Ağaoğlu Çılgın Projede Yer Alacak mı

Ağaoğlu Çılgın Projede Yer Alacak mı
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, iş dünyasının en renkli simalarından. Bugüne kadar 30 bine yakın konut yapmış. Ancak en az yatırımları kadar yaşam tarzıyla da gündeme geliyor. Kendini, ‘Samimi, halkın içinden biriyim' diye anlatan Ağaoğlu, '1 Mayıs'ta Gazi Mahallesi'nde üstü açık Rolls-Royce'la korumasız gezen biriyim. Tepki değil ilgiyle karşılaşıyorum' diyor. Ağaoğlu, 'İstanbul için bir ihtiyaç' diye nitelendirdiği Kanalİstanbul projesinin 100 milyar dolarlık bir ekonomi yaratabileceğini, Ağaoğlu Grubu olarak bu proje içinde yer almayı planladıklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

- 'Kanalİstanbul'a olumlu olumsuz pek çok eleştiri geldi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

İstanbul'un buna ihtiyacı var. Artan boğaz trafiği istanbul'u ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu projenin hayata geçirilmesi ile İstanbul'un yükünü o tarafa kaydırılabilir, bölgenin daha planlı, çağdaş yapılanma şansı olur. Türkiye bugüne kadar hep günlük düşündü. Plansızlıktan, dünya başşehri olacak bir kenti, gecekondu başkenti yaptık. Artık böyle mega projelerin gündeme gelmesi gerekiyor. Eleştirilerle daha iyi bir proje yapılmasının önü açılacaktır. Ben bu tartışmaların yapılmasını son derece sağlıklı buluyorum.

- Finansal açıdan bakınca da durum nasıl?

Kanalİstanbul kendi içinde ekonomisi olan bir proje. Kendi kaynağını kendi yaratabilir. Bu bölgedeki arazierin yüzde 90'ı devlete ait. Çağdaş, şehirciliğin gerektirdiği bütün donatı alanlarını planlı bir şekilde buraya koyarsınız, buradan elde edilecek gelirle ciddi bir deprem tehdidiyle karşı karşıya olan İstanbul'u yeniden inşa edersiniz. Buradan 100 milyar dolar kaynak elde etmek mümkün. Yabancıya da mülk satışının önünü açarak, planlanacak turizm konut, rezidans alanlarından Türkiye cebinden bir kuruş çıkmadan milyarlarca dolar kaynak elde edilir.

Haberin Devamı

- Siz de projeye talip olacak mısınız?

Türkiye inşaat sektörü dünyada Çin'den sonra ikinci konumda. Başka hiçbir sektörde dünya ikinciliğimiz yok. Türk firmaları bu projeyi gerçekleştirebilecek bilgi birikimine, teknolojiye, insan kaynağına, mali kaynağa sahip. Biz de Ağaoğlu olarak bu projede yer almak isteriz, alırız da.

Günde 15-18 saatim işte geçer

- Kamuoyu sizi renkli kişiliğinizle tanıyor. Dışarıdan bakıldığında çok hareketli bir hayatınız varmış gibi görünüyor. Öyle mi?

Aslında kamuoyunda biraz farklı tanınıyorum. Benim günümün dörtte üçü çalışarak geçiyor. Günde ortalama 15-18 saat çalışıyorum. Hafta sonu dahil sabah 7'yi bir geçe kalktığımı bilmem, 8'den önce işte olurum. Akşam da işim kaçta biterse o saatte çıkarım. Düşünüldüğü gibi sürekli gece çıkan biri değilim. İşkolik bir insanım. Cumartesi pazar günleri bile sevgilimle şantiyeleri gezerim.

Haberin Devamı

Londra'da iki kule yapıp dönmeyiz, işin devamı gelecek

- Neden yurtdışı yatırım için Londra'yı seçtiniz?

Oğlum üniversite öğrenimini Londra'da tamamladı. Tam o sırada bize de Londra projesi geldi. İncelediğimizde çok fizibıl bir proje olduğunu gördük. Dahası ismimizi yurtdışına taşıma imkanı verecekti. Ben burada baskın bir adamım, oğlum gelip burada şirkette görev alsa gölgede kalacaktı. Benim profesyonellerim de ona patronun oğlu muamelesi yapacaktı. Ben oğluma böyle bir fırsat sunup, onun kendi başına iş yapma yeteneğini geliştirmesini istedim. Bir de bizim Bodrum'da yabancılar için bir turizm şehri kurma planımız var. Orada hedef kitlemiz İngilizler ve Kuzey Avrupa ülkeleri. O projeye başlayıncaya kadar İngiltere'de de markamızı tescil edip, tanıtmayı hedefliyoruz.

-Peki Londra'ya başka yatırım?

Tabii oraya tek proje için gitmedik. Sürekli fırsat kolluyoruz. Baktığımız, görüştüğümüz yerler var. İki kule yapıp geri dönmeyeceğiz, kalıcı olmak istiyoruz.

Haberin Devamı

- Sırada başka ülkeler var mı?

Körfezden, Rusya'dan çok teklif aldık ama bugüne kadar sıcak bakmadık. Açıkçası o bölgeye çok meyilli değiliz.

Yumurta bir tarafa, beni dinleyenler Cem Yılmaz'ın iki katıydı
- Yumurtalı saldırıya uğradınız. Bu tepki neden?

50'ye yakın üniversite, konuşma yapmam için benden gün bekliyor. O gün rektör geldi, 'İçeride 8-10 kişilik bir protesto edecekler, istersen konuşma' dedi. Arkamı dönüp gidemezdim. Zaten
olaydan sonra diğer öğrenciler o grubu kendileri dışarı çıkardı. Benden bir hafta önce aynı yere Cem Yılmaz gelmiş, benim için gelenler Cem Yılmaz'ı ikiye katlamış. Genç kesim beni rol model olarak görüyor. Öğrenciler 'Çalışırsam Rahmi Koç olurum' demiyor ama 'Ağaoğlu olurum' diyor.

- Lüks arabalar, genç sevgili... Bunlar tepkiye neden olmuyor mu?
Samimiyet insanların hoşuna gidiyor. Ben 1 Mayıs'ta üstü açık Rolce Roys'la Gazi Mahallesi'nde korumasız dolaşıp, arazi bakmış bir insanım. En ufak bir tepki de almadım.

Daha ısınma turlarındayım
- Şu anda hedeflediğiniz yerde misiniz?

Haberin Devamı

Ben hala ısıma turlarındayım. Daha yarışa başlamadım. Yakında yarışa da başlayacağım. Ama benim bu saatten sonra şu kadar daha konut yapayım, şu kadar daha para kazanayım diye hedeflerim olamaz. İstanbul'da konut kalitesi çok kötü. Ciddi bir deprem tehlikesi var. İnsanlar daha iyi koşullarda yaşasın diye çalışıyorum.

Teknolojiye en çok yatırım yapan gruplardanız

- Sosyal medyayla aranız nasıl?
Hiç yok. Biz teknolojiye en fazla yatırım yapan gruplardan biriyiz ama benim hayatımda bilgisayarın tuşuna basmışlığım yoktur. Hayatımda sevgilime mesaj bile çekmedim. Ama bilgisayar yanılır ben yanılmam.

Kaynak:Akşam