Gündem Ağaoğlu için 85. yaş sürprizi!

Ağaoğlu için 85. yaş sürprizi!

19.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Usta edebiyatçı Adalet Ağaoğlu’nun 85’inci yaşı 24-25 Ekim tarihleri arasındaki bir sempozyumla kutlanacak. Etkinlikte, pek çok önemli isim konuşma yapacak.

Ağaoğlu için 85. yaş sürprizi

Türk edebiyatının usta kalemi Adalet Ağaoğlu’nun 85’inci yaşı, yazarın akademisyen, yazar ve aile dostlarıyla iki gün boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar, Everest Yayınları ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle 24-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek bir sempozyumla yapılacak.
60 yıldır üretmeye devam eden Adalet Ağaoğlu, külliyatına yaklaşık
40 eser ve 10 ödül sığdırdı. Önümüzdeki hafta sonu İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, yazarın bu külliyatı ve 85 yıllık hayatı değerlendirilmeye çalışılacak ve katılımcı konuşmacılarla birlikte çeşitli yazar ve akademisyenler de yazılarıyla, sempozyumdan sonra yayımlanacak kitaba katkıda bulunacak.
Hızlan’dan Madra’ya
Ağaoğlu’nun 85. yaş gününde başta yazarın 60 yıllık hayat arkadaşı Halim Ağaoğlu olmak üzere Doğan Hızlan, Aydın Uğur, Emre Gönen, Murat Belge, Jale Parla, Ömer Madra, Selim İleri, ve Müge İplikçi gibi pek çok isim konuşmacı olarak yer alacak.