Malatya AĞBABA’DAN, KÖMÜR DAĞITIMLARININ GECİKMESİNE TEPKİ

AĞBABA’DAN, KÖMÜR DAĞITIMLARININ GECİKMESİNE TEPKİ

29.01.2015 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

AĞBABA’DAN, KÖMÜR DAĞITIMLARININ GECİKMESİNE TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ocak ayının son haftasında hala kömürlerin ulaştırılmadığını ifade ederek bu durumu skandal olarak nitelendirdi.
Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahibi kişilere yapılan kömür yardımında bu yıl büyük sorunlar yaşandığını belirterek Ocak ayının son haftasına gelinmesine rağmen halen kömür dağıtımlarının bitirilememesine tepkilerin olduğunu dile getirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’dan konuyla ilgili yardım isteyen mahalle muhtarları ve kömür bekleyen yoksul vatandaşların, “Kışın en soğuk günlerinde gelmeyen kömürü devlet ne zaman dağıtacak merak ediyoruz” diyerek sitemlerini ilettikleri belirtildi.
Milletvekili Ağbaba, Hükümetin sosyal yardımları eline yüzüne bulaştırdığını ifade ederek, “Aralık ve Ocak aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kömürü dağıtmayıp, ne zaman dağıtacaksınız? Geçtiğimiz yıl bir kez daha anladık ki hükümetin maden politikası çökmüştür. Türkiye’nin dört bir yanında göz göre göre madenlerde katliamların yaşanmasına engel olamayan AKP şimdi de fakir-fukaranın kışlık yakacaklarını dağıtmayarak bir kez daha sınıfta kalmıştır” dedi.
Ağbaba, ayrıca konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından yanıtlanması istemiyle de TBMM Başkanlığına soru önergesi de verdi.