Gündem Ağbaba: Devlet ne yapacağını bilmiyor

Ağbaba: Devlet ne yapacağını bilmiyor

23.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ağbaba, partisi bünyesinde kurulan Göçmen ve Mülteci Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri Sezgin Tanrıkulu, Mustafa Balbay, Nurettin Demir ve Selina Doğan ile birlikte önceki gün Edirne’ye gitti

Ağbaba: Devlet ne yapacağını bilmiyor

Sınırı geçmeyi bekleyen mülteciler ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile biraraya geldi. Ağbaba, izlenimlerine ilişkin olarak Milliyet’e, “Sığınmacılar dönmeme konusunda kararlı gözüküyorlar. Facebook üzerinden örgütlenmişler, çoluk çocukla Edirne’ye büyük bir umutla gelmişler. Bütün umutları Avrupa’ya geçmek. Göç İşleri Genel Müdürlüğü devreye girmiş, valilik çalışma yürütüyor. Suriyelilerin dönmeleri için ikna çalışmaları var. Ama dönmek istemiyorlar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Birkaç gencin kendilerine “Ölürüz de dönmeyiz” ifadesini kullandığını belirten Ağbaba, “Bir kısmının Avrupa’da akrabaları da var. Denizden geçmek daha pahalı ve daha güvensiz olduğu için, kara sınırına yönelmişler. Bu insanlar daha rahat yaşam sürmek için değil, can güvenliğini sağlamak için batıya göç etmek istiyorlar. Devlet de ne yapacağını bilmiyor. Gitseler mi kalsalar mı ne yapacağını bilmiyor. Bir kafa karışıklığı var. 4 yıldır mülteciler geliyor ama böyle bir duruma hazırlıklı değil” diye konuştu.