Ankara AĞBABA, TUTUKLU ÖĞRENCİLER SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

AĞBABA, TUTUKLU ÖĞRENCİLER SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

29.01.2015 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

AĞBABA, TUTUKLU ÖĞRENCİLER SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tutuklu öğrenciler sorununu gündeme taşıdı.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve tutuklu öğrenci yakınları ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında yıllarca siyasi davaların arkasındaki kumpasları söylediklerini, bugün bazı siyasi davalardaki siyasi kumpasların ortaya çıktığını, bazılarında ise hala görmezden gelindiğini belirten Veli Ağbaba, AK Parti’nin iktidara geldiği günden beri özellikle solcu, devrimci, aydınlığa ve demokrasiye tutkuyla bağlı öğrenci gençliği ile uğraştığını savundu. AK Parti’nin en büyük korkusunun gençler olduğunu, gençlerin polis tarafından dövüldüğünü, öldürüldüğünü ve cezaevine yollandığını iddia eden Ağbaba, “Cihan Kırmızıgül sadece bir poşudan yıllarca cezaevinde yattı ve hüküm giydi. Mersin Üniversitesi öğrencisi Duygu Kerimoğlu, Facebook’ta Redhack ile haberi paylaştığı için aylarca cezaevinde terör örgütü üyeliğinden yattı. Dicle Üniversitesi öğrencisi Rıdvan Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına katıldığı için ve slogan attığı görüntüsü olduğu için ceza aldı. Erasmus kapsamında Fransa’daki Lyon Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne gelen Sevil Sevimli, 1 Mayıs gösterisine ve Grup Yorum konserine katıldığı için terör örgütü üyesi olmakla suçlandı. Erdal Kozan, 18 Haziran Gezi eylemlerine katıldığı için gözaltına alındı, LYS’ye elleri kelepçeli götürüldü. Bu isimler kumpas kurulan gençlerden sadece birkaçı" dedi.
Öğrencilerin terör örgütü üyeliğine delil olarak gösterilenlerin tam bir komedi olduğunu söyleyen Ağbaba, “Yumurta, kırmızı kırık bir şemsiye, fular ve atkı, naylon düdük, saç bandı, megafon, boş pet şişeler, Grup Yorum bileti, Komünist Manifesto, duvar takvimi, yelek, tişört, yaş pasta, MP3 çalar, Kazım Koyuncu belgeseli" ifadelerini kullandı.
Ağbaba, Malatya davasındaki kumpasın halen görülmediğini kaydederek, “Bir kumpas varsa sadece AKP’ye dokunuyorsa gündem olabiliyor. Malatya davasındaki gençlerin iddianameleri aynı kumpas mahkemeleri tarafından hazırlandı. Malatya’da öğrencilere haksız cezalar veren mahkeme ile Zirve Yayınevi’ndeki kararlara imza atan aynı mahkeme. O davadaki katiller serbest, bu öğrenciler halen cezaevinde" diye konuştu.

Yazarlar