Kars "Ağız Birliği Mi Yaptınız"

"Ağız Birliği Mi Yaptınız"

13.11.2017 - 16:58 | Son Güncellenme:

Sarıkamış'ta FETÖ'nün darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla yargılanan sanıkların, "davanın tarafı olmayan arkadaşlarının mağdur durumda olduğunu" öne sürmesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı, "Ağız birliği mi yaptınız? Sizi ilgilendirmeyen konulara girmeyin" uyarısında bulundu

Ağız Birliği Mi Yaptınız

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddia edilen biri eski 16 askeri personelin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Haberin Devamı

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 9. Komando Tugayı 2. Komando Tabur Komutanlığı 2. Komando Bölüğünde görevli olan tutuklu sanıklar eski astsubay Hanifi Saygılı ve uzman onbaşı Ercan Yavaş ile tutuksuz 14 sözleşmeli er hazır bulundu.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmaya, sanık avukatları ve yakınları da katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Saygılı, 15 Temmuz yaşananların terör saldırısı olabileceğini düşündüklerini ifade ederek, "İlçe merkezine gidelim çatışalım gibi bir kelime kullanmadım. Üniformaya ihanet etmedim, kimseye zarar vermedim, beraatımı ya da adli kontrol şartıyla tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Sanık Yavaş ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Operasyona çıkacak gibi hazırlık yapmak için kışlaya gittim. Bölük Komutanı'nın emriyle kışladan çıktı. Halkın yolu kapattığını gördüm, Bölük Komutanı vatandaşlarla konuştuktan sonra bölgeden ayrıldık." ifadesini kullandı.

Yavaş, FETÖ ile bir bağlantısının olmadığını ve cüzdanından çıkan bir doların arkadaşından hatıra kaldığını belirtti.

- "Ağız birliği mi yaptınız"

Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu daha sonra diğer sanıklara savunmaları için söz hakkı verdi.

Bazı sanıkların, "davanın tarafı olmayan bazı arkadaşlarının mağdur durumda olduğunu" söylemeleri üzerine Kasapoğlu, "Ağız birliği mi yaptınız. Sizi ilgilendirmeyen konulara girmeyin." uyarısında bulundu.

- Tutuklu sanıklara tahliye

Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle gelen emirleri uyguladıklarını ileri sürdü. Avukatlar, bu nedenlerle müvekkillerinin tahliye ve beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Saygılı ile Yavaş'ın tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine, diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.