Milli Takım "235 ıslak imza hazır"

"235 ıslak imza hazır"

22.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 297 delegenin oy kullanacağı genel kurul öncesi kendisine gelen ıslak imzaların sayısının 235’e çıktığını söyledi, futbol ailesinin gösterdiği desteğe teşekkür etti.

235 ıslak imza hazır

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kurulda yeniden göreve seçilmesi halinde birçok yeni projeye imza atacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

NTV Spor’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Demirören, 297 delegenin oy kullanacağı genel kurul öncesinde kensine gelen ıslak imzaların 235’e yükseldiğini ifade etti. TFF Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti: “Kulüpler Birliği ve federasyon şefaf olarak çalışmalarını sürdürüyor. Federasyonu 2008 dönemindeki durumuna sokmak istiyorlar. Baskı var dersek, o zaman bu işe siyaseti sokmak isteyen onlar.”

Başkan Demirören ayrıca önümüzdeki dönemde 2. ve 3. liglere verilen mali desteği daha da yukarıya çıkaracaklarını söyledi. Demirören, “Bizim için en mühimi 2. ve 3. liglerin isim sponsoru olacak. Biz geldiğimizden bu yana 2. ve 3. liglere sponsorluk adı altında senelik 10 milyon liralık bir ek gelir bulduk. Sonra sponsorluk bitti ama biz TFF olarak devam ettik. Bu 10 milyon TL’lik geliri 15 milyona çıkarıyoruz. Bir de sponsor bulacağız. Ayrıca 2. ve 3. lig kulüplerine 750’şer bin lira da ayak bastı parası vereceğiz. Bu paralarla ve sponsor gelirleriyle senelik 1.5 milyon lira ek gelir sağlayacağız alt lig kulüplerine. Futbolun da KOBİ’lerle gelişmesi lazım. O yüzden ben alt liglere futbolun KOBİ’si diyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Yıldırım Demirören, Riva’da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin yurt dışından da beğeni topladığını açıkladı.

Devasa tesisler için, “Futbol Vadisi” yakıştırmasını yapan Demirören, “Futbolun kalbi orada olacak. Federasyon orada, yeni tesislerimiz de orada. UEFA Genel Sekreter Yardımcısı projelerimizi övdü. Nehrin karşısını da aldık. 144 dönümlük bir arazi. Milli Takımlar için 8 tane daha saha yapacağız. Antalya Belek’te de Riva’nın aynısını yapacağız. Özellikle alt liglerdeki kulüplerimiz orada kamp yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor’da Ercan Taner’in sorularını yanıtladı.

235 ıslak imza hazır