Gündem Ağlayan pasta tarifi

Ağlayan pasta tarifi

25.04.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

En sevilen tatlı tariflerinden birisi de soğuk bir şekilde ikram edilen ağlayan pasta tatlısıdır. Özellikle de beş çayı vakitlerinin vazgeçilmez tatlı tariflerinden biri olan ağlayan pasta, adını ıslak oluşundan alıyor.

Ağlayan pasta tarifi

Lezzetinden söz ettiren ve yapımı da oldukça kolay olan ağlayan pasta tarifini sizler de ister kendiniz için isterseniz de misafirlerinize güzel ikramlıklarda bulunmak için bu tarifi mutfaklarınızda ağırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İçerisinde yer alan malzemeleri;

· 4 yumurta

· 1 su bardağı toz şeker

· 1 su bardağı un

· 4 yemek kaşığı süt

· 3 yemek kaşığı kakao

· 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu

Malzemeleri kolaylıkla temin edilebilen ve neredeyse her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerdir.

Ağlayan pasta nasıl yapılır?

Ağlayan pasta tarifi oldukça kolaydır. Malzemeleri gibi yapımı da son derece kolay olan bu tatlıyı yapmak için öncelikle bir adet cam kaba ihtiyacınız olacaktır. Cam kap içerisinde tüm malzemeleri çırparak ağlayan pastanızın kek kısmını hazır etmiş oluyorsunuz. Çırptığınız kek malzemesini ister düz bir borcama dökerek düz bir pasta yapabilir isterseniz de kek kalıbına dökerek şekilli bir ağlayan pasta yapabilirsiniz. Ağlayan pastanın en önemli ve en güzel kısmı ise, ağlayan görünümü vermek için yapılan üst kısmıdır. Kekiniz piştikten sonra kekinizi bir bardak soğuk süt ile ıslatıyorsunuz. Islanan kekin soğumasını bekledikten sonra üzerine soslarını ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ağlayan pastanın lezzeti nasıldır?

Ağlayan pastanın lezzeti çok yoğun olmayan bir çikolata tadına sahiptir ve bu lezzetiyle de oldukça keyif verir. Kekiniz soğuduktan sonra, üzerine bir paket çırpılmış krem şantiyi sürün. Krem şantinizi kek üzerine güzelce dağıttıktan ve şekil verdikten sonra, marine edilmiş ya da eritilmiş çikolata sosunu da kekin üzerine dökün. Kenarlardan akan ve gözyaşı şeklinde görünen çikolata sosu, ağlayan pastanızın hazır olduğu anlamına gelir. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir ve şekil verebilirsiniz. Çikolata sosunun üzerine Hindistan cevizi dökebilir ya da kuruyemiş ve meyveler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yazarlar