Geri Dön

Ağlayan pasta tarifi

Ağlayan kek hemen hemen herkesin bayılarak yediği lezzetlerden biri. Yapımının pratik olması nedeniyle de tercih listelerinde oldukça üst sıralarda. Beş çaylarının vazgeçilmezi olan ağlayan kek tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Özellikle canınız pasta çektiğin de ağlayan kek tarifini deneyebilirsiniz. Peki, ağlayan kek nasıl yapılır? İşte ağlayan kek tarifi, ağlayan kek yapılışı...

Ağlayan pasta tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4 yumurta
-1 bardak şeker
-1 bardak un
-4 kaşık süt
-3 kaşık kakao
-1 vanilya
1 kabartma tozu

Keki ıslatmak için:
-1 bardak süt

Üzeri için:
-2 paket krem şanti
-1,5 bardak süt

Çikolata sosu için:
-1 paket çikolata sosu
-2 bardak süt

Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

Birinci adım: Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün. Diğer kek malzemelerini de sırasıyla ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız cam fırın tepsine boşaltın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin.

İkinci adım: Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkınca 1 bardak soğuk sütle ıslatın. Krem şantiyi mikserle çırpıp buzdolabına kaldırın. Çikolata sosunu da 2 bardak sütle pişirerek hazırlayın.

Üçüncü adım: İyice soğuyan kekin üzerine dolaptan çıkardığınız krem şantiyi sürdükten sonra yine soğuyan çikolata sosunu boşaltın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber