Ağrı Ağrı'da Yetenek Tarama Toplantısı Yapıldı

Ağrı'da Yetenek Tarama Toplantısı Yapıldı

25.09.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

.

Ağrıda Yetenek Tarama Toplantısı Yapıldı

Ağrı’da ilkokul müdürlerine yönelik yapılan toplantıda, “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” anlatıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Okul Müdürleri bilgilendirme toplantısı Ağrı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Bu yıl hayata geçen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, 1 Ekim 2018, 1 Ocak 2019 tarihleri arasında Ağrı merkez ve tüm ilçelerinde ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapılmaya devam edecek.
Proje hakkında okul müdürlerine detaylı bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak; “1 Ekim 2018, 1 Ocak 2019 tarihleri arasında Ağrı merkez ve tüm ilçelerinde okuyan ilkokul 3.sınıf öğrencilerimize yönelik olan bu projemizde, toplamda 11 bin 403 öğrencimiz taramadan geçecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında, hayata geçen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile İl geneli tespit edilen okullarda okuyan İlkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacaktır” dedi.
Ağrı ilinin kayak ve atletizm branşı başta olmak üzere spor alanında çok başarılı olduğunu belirten Milli Eğitim Şube Müdür Fırat Kaya; “Bu başarı çıtasının daha çok artması için hayata geçirilen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” ni çok iyi değerlendirmemiz lazım. İnşallah beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimiz ile birlikte bu projeyi en güzel seviyede tamamlayıp, ülke sporuna en iyi sporcuları buradan çıkarırız” ifadelerini kullandı.
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 1.etabında 2 bin 585 öğrenci taramadan geçti.