Ege Agroexpo, bakanların katılımıyla açılıyor!

Agroexpo, bakanların katılımıyla açılıyor!

02.02.2018 - 00:33 | Son Güncellenme:

Üreticileri dünya pazarıyla buluşturan 13. Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı çeşitli ülkelerin tarım bakanlarının da katılımıyla kapılarını bugün Fuar İzmir’de açacak. Bakan Fakıbaba da panel için gelecek

Agroexpo, bakanların katılımıyla açılıyor

110 bin metrekare alanda 60 ülkeden 850 katılımcı, 2 bini aşkın marka ve yaklaşık 300 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşecek olan Agroexpo, bugün Fuar İzmir’de kapılarını açıyor. Fuarın ilk günü, 10.30- 11:30 saatleri arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ‘Tarım 4.0 ve Tarımsal Ticaretin Geleceği’ başlıklı bir panel düzenlenecek. Ardından Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ve 9 yabancı ülke bakanının teşrifleri ile Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun açılış töreni gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Tarihte bir ilk

Organizasyonunu Orion Fuarcılık’ın üstlendiği İzmir Tarım Fuarı’nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen Çok Uluslu Tarım İş Forumu, Türkiye tarihinde ilk kez gerçekleşecek. Tüm dünyadan tarım ve hayvancılık sektör temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, onur konuğu olarak Sudan Tarım Bakanlığı ve Katar Çevre ve Şehircilik Tarım Bakanlığı’nı ağırlayacak. Davet edilen ülkeler arasında olan İrlanda, Kosova, Romanya, Sırbistan, Ürdün Rusya, Azerbaycan, ve Katar Bakanları’nın yanı sıra Sudan’dan da 2 bakan fuara katılım gösterecek. Agroexpo’da 4 holde; tarım makinaları, sera ve ekipmanları, ilaç sanayi, arıcılık sektörü, tarım makinaları ile daha birçok teknoloji kuruluşu yer alacak.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığı’ndan fuara tam destek

Ekonomi Bakanlığı’nın destek verdiği Türkiye’deki dokuz fuar arasından biri olan Agroexpo’nun katılımcı firmaları, bakanlıktan stant katılım desteği alıyor. Ayrıca yine Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Ege İhracatçılar Birliği’nin organizasyonu ile 31 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında alım heyeti programı ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Ayrıca fuarda çeşitli yarışmalar da düzenlenecek.