Niğde AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE’DE TOPLANDI

AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE’DE TOPLANDI

21.08.2014 - 13:33 | Son Güncellenme:

.

AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE’DE TOPLANDI

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde’de yapıldı.
AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında, Ulukışla İlçesi’ndeki Çiftehan Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Niğde, Kırıkkale valileri, İl Genel Meclis başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.
Vali Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ajans tarafından desteklenen projelerin başarıları ve kalitelerinin verilen mali desteklerini değerlendirdiklerini belirterek, "2011 yılı mali destek programlarına ilişkin program kapanış raporu yönetim kuruluna sunulacak. "Çiftehan Termal Kompleks ve Günü Birlik Tesisler" konulu güdümlü AHİKA’nın 2 bin 500 liralık proje desteğine ilişkin olarak proje uygulayıcısı ve ortakları ile hazırlanan ön mutakabat metni ve çalışma metni yönetim kurulunun onayına sunuldu" diye konuştu.
Vali Kılıç ise, Niğde turizmine kazandırılmak üzere AHİKA güdümlü proje desteği ile ilgili yapılacak olan sağlık turizmi ile yapılacak proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Konuşmanın ardından, Niğde Valisi Kılıç ve Nevşehir Valisi Ceylan tarafından "Çiftehan Termal Kompleks ve Günü Birlik Tesisler" projesi ön mutakabat metni imzalandı.
Gelecek ay için planlanana çalışmalardan biri Kalkınma Kurulu toplantısı olacaktır. Toplantı 3 Eylül 2014 tarihinde Kırıkkale’de yapılacak.