Hakkari Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

18.09.2018 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

Ahilik Haftası

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Ahilik Haftası nedeniyle ortak program düzenledi.

Haberin Devamı

İl Ticaret Müdürlüğü konferans salonundan düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program, ahilik ile ilgili sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, yaptığı konuşmada, yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde ahiliğin temel ilkelerinin yatmakta olduğunu söyledi.

"Ahilikte şüphesiz din ve tasavvuf çok önemli iki öğe konumundadır." diyen Tekin, şöyle konuştu:

"Nitekim bakıldığında İslam Ahlakı ile ahilik felsefesi birebir örtüşmektedir. Ahiliğin temel kuralı alın teriyle geçinmektir. Yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkeleridir. Ahiler, satın alma işlerinde birlikte davranır, kazançlarının bir bölümünü paylaşırlar. Bozuk veya hatalı mal satmazlar."

Haberin Devamı

İl Ticaret Müdürü Salih Çiftçi ise Ahilik Haftası etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek, "Anadolu toprakları ahilik gibi kendinden sonraki zamanları aydınlatan, etkileyen, biçimlendiren bir hayat üslubunu ortaya çıkarır. " dedi.

Konuşmaların ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından yılın ahisi seçilen Tahir Kazandıoğlu, yılın kalfası seçilen Seyhan Üzüm ve yılın çırağı seçilen Rubar Değirmenci'ye plaketleri verildi.

Programa, Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, Vali Yardımcısı İdris Koç, Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Turan Şimşek, meslek odalarının yetkilileri ile kamu kurumlarının amirleri katıldı.