Gündem Ahlat Ağacı konusu ve oyuncu kadrosu

Ahlat Ağacı konusu ve oyuncu kadrosu

20.05.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

71. Cannes Film festivalinde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan adaylardan biri olan Ahlat Ağacı oyuncu kadrosu ve senaryosuyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği film ön gösteriminde dakikalarca ayakta alkışlandı. Peki filmin konusu ve oyuncu kadrosu nedir?

Ahlat Ağacı konusu ve oyuncu kadrosu

Üniversiteyi bitiren ve memleketine geri dönen Sinan, yazdığı kitabı basabilmek için sponsor arayışına girer. Bu süreçte ailesiyle ilgili problemleriyle yüzleşir ve bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşur. Geçmişten gelen bu muhasebeleri atlatmaya çalışan Sinan, sonunda kendiyle yüzleşmeye başlar. Baba-oğul ilişkisini derinlemesine inceleyen Ahlat Ağacı oyunculuk performanslarıyla da gözleri dolduruyor. İlk yarısında daha mizahi öğeler barındıran film gösteriminin sonunda dakikalarca alkışlanmıştır. Öğretmen, yazar, imam, asker, inşaatçı gibi kavramlar üzerine geniş portreler çizen film aynı zamanda dede, baba ve oğul ilişkilerine yakın çerçeveden bakıyor.

Haberin Devamı

Filmin göz dolduran oyuncu kadrosu

Ahlat Ağacı senaryosu ile gözleri doldurmanın dışında oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Sağlam bir kadro ile perdeye giren filmin yönetmeni ise Nuri Bilge Ceylandır. Doğu Demirkol, Bennu Yıldırımlar, Murat Cemcir, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Tamer Levent, Öner Erkan, Ahmet Rıfat Sungar ise oyuncu kadrosundadır. Peki oyuncu kadrosunu daha yakından tanımaya ne dersiniz?

  • Nuri Bilge Ceylan

1959 doğumlu Nuri Bilge Ceylan, elektrik-elektronik mühendisliği mezunu olmasına rağmen daha sonra sinema bölümü okumuş ve kariyerine kısa filmlerle başlamıştır. 56. Cannes Film Festivalinde büyük jüri ödülünü aldı. 2008’de ise yine Cannes Film Festivalinde 3 Maymunlar filmi ile en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. 67. Cannes Film Festivalinde ise Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye Ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı
  • Doğu Demirkol

1985 doğumlu Doğu Demirkol bilgisayar mühendisliği mezunudur. İnternete koyduğu videolarla oyunculuğa başladı ve ardından bazı TV programlarına katılarak profesyonel deneyimlerini yaşadı. İlk sinema deneyimini Ölümlü Dünya filmiyle yaşadı. Ardından Ahlat Ağacı oyuncu kadrosunda kendine yer edindi.

  • Murat Cemcir

Ahmet Kural’la ikili olarak oynadıkları filmleriyle ünlenen Murat Cemcir, Ahlat Ağacı filminde İdris rolüyle sahnelere çıkıyor.

  • Bennu Yıldırımlar

24 yıllık deneyime sahip oyuncu dizilerde ve filmlerde oyunculuğuyla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Bu filmde ise Asuman karakterine hayat verdi.