Bitlis AHLAT BELEDİYESİ’NDEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

AHLAT BELEDİYESİ’NDEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

25.04.2015 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

AHLAT BELEDİYESİ’NDEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Bitlis’in Ahlat İlçe Belediyesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Es-Sadık” programı düzenledi.
Programın açılış konuşmasını Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban yaptı. Başkan Çoban konuşmasında: “Rabbimizi 3 ana unsur ile öğreniriz. Bunların başında Cenab-ı Hak’kın yarattığı bu kainat onun eseridir. Bir diğeri yine Rabbimizi bize tanıtan Resul-i Ekrem’dir. Bir diğeri ise Cenab-ı Hak’tan bize gelen en kutlu mesaj olan Kur’an-ı Kerim’dir. Bununla da hakiki muhabbeti ve yaratılış gayesini yakalarız. Bugün burada bizlere Peygamber Efendimizin (SAV) hayatından bazı bölümler anlatarak, belki de o kutlu mesajın en sağlıklı şekilde verecekler. Biz Müslümanların bazı konulara vukufiyet sağlaması adına birkaç şey paylaşmak istiyorum. İslam Aleminde ki bizi tamamen gayretsiz bırakan halin ortadan kalkmasının yolu sanırım Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatını, vasıflarını ve mesajlarını doğru algılamaktan geçer. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu yapmış olduğu konuşmasında: “Bilindiği üzere son birkaç yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından Peygamber Efendimiz’in (SAV) alemi şereflendirmesinin yıl dönümü Kutlu Doğum Haftası adı altında ülkemizin her yerinde kutluyoruz. Peygamber Efendimizi bu programlarla anıyor ve anlamaya çalışıyoruz. Bu yılda Peygamber Efendimizin Dünyayı şereflendirmesini 1444’üncü yıl dönümünü. Müslüman usulünce hep beraber kutluyoruz. Hepimizin Kutlu Doğum Haftası’nı ve mübarek 3 aylarını kutluyorum. Peygamber Efendimizin yer yüzünü şereflendirmesi beşeriyet aleminin en ama en önemli olayıdır. Başka hiçbir olay yakınından değil uzağından bile geçemez. Çünkü alemler onun için yaratıldı. Şuan burada ki varlık sebebimiz aslında biz zati kendisidir. İslam Peygamberinin insanlığı kucaklayan mesajlarının, üslubunun, kimliğinin çok önemli olduğuna ve takip edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından program İrfan Keskin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ünlü ilahiyat sanatçıları olan Mustafa Yılmaz ile Ahmet Kemal’in okuduğu ilahiler ve sohbetler duygu dolu anlar yaşattı.
Program sonunda ise protokol tarafından Es-Sadık ekibine Ahlat bastonu hediye edildi.