Ağrı Ahmed-İ Hani Kültür, Turizm Ve Sanat Festivali Düzenlenecek

Ahmed-İ Hani Kültür, Turizm Ve Sanat Festivali Düzenlenecek

19.09.2018 - 15:41 | Son Güncellenme:

.

Ahmed-İ Hani Kültür, Turizm Ve Sanat Festivali Düzenlenecek

AĞRI (AA) - Ağrı Valiliği tarafından Ahmed-i Hani'nin isminin ve maneviyatının yeni nesille buluşmasını sağlamak amacıyla geçen yıl başlatılan festivalin ikincisinin 29-30 Eylül tarihlerinde düzenleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili açıklama yapan Ağrı Valisi Süleyman Elban, amaçlarının Ahmed-i Hani'nin maneviyatının gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Elban, "Valiliğimizce büyük İslam alimi, mutasavvıf ve edip bir dahi olan Ahmed-i Hani Hazretlerinin ülke genelinde anılması, fikir ve inanç dünyasının yeni nesille buluşması amacıyla 29-30 Eylül tarihlerinde Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nin ikincisini düzenliyoruz. Festival açılışımızı Ahmed-i Hani Türbesi önünde mevlidi şerif ile başlatacağız. Ardından türbeden İshak Paşa Sarayı'na bir anma yürüyüşü gerçekleştirilecek. Konuşmaların ardından etkinliklerimiz başlayacak." dedi.

Kültür stantları ve konserlerin yer alacağı festivalin çok renkli olacağını aktaran Elban, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu festivaldeki tüm etkinliklerimiz İshak Paşa Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Sarayın birinci avlusunda kurulacak olan kültür stantlarında geleneksel el sanatlarının ustaları canlı performanslar sergileyecek. Festivalin ilk gününde Grup Abdal konserinin yanı sıra İLESAM Birliği üyeleri şiir dinletisi düzenleyecek. Dengbej dinletisi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin hazırladığı Ağrı Türküleri Konseri ile hemşehrilerimiz ve il dışından gelecek misafirlerimiz güzel vakit geçirecek."

Festivalin bu yıl daha anlamlı olduğuna da dikkat çeken Elban, üniversitenin katkılarıyla 2. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu'nu da festivalle eş zamanlı olarak başlatacaklarını anlattı.

Yurt içi ve dışından kente gelecek 80 civarında akademisyenin sempozyumda bildiri sunacağını da belirten Elban, ayrıca Ahmed-i Hani Müzesine girişlerin de festival süresince ücretsiz olacağını kaydetti.