Gündem Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı

20.03.2015 - 15:34 | Son Güncellenme:

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı, Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin soruşturmada Taraf Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı. Gazeteci Yıldıray Oğur’un da şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı Balyoz davasında yargılanan bazı sanıklara ‘kumpas’ kurulduğu iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Yıldıray Oğur şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Haberin Devamı

Dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Oğur’a savcılıkta ‘Balyoz haberlerine konu olan belgelerin nasıl ve nereden temin edildiği’, ‘Balyoz belgeleri arasında yer alan Egemen hareket planının imha edilip edilmediği, edilmediyse nerede olduğu‘nun sorulduğu belirtildi.

İfadesinde ‘belgelerin nasıl temin edildiğini bilmediğini sadece gazeteye getirildikten sonra belgeleri gördüğünü’ söylediği öğrenilen Oğur ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan o dönemki Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile yazar Yasemin Çongar’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.

"ÇOLUK ÇOCUĞU BIRAKIN BENİ ALIN" DEMİŞTİ

Ahmet Altan Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet'e verdiği röportajda "Balyoz darbe planlarının basılmasına ben karar verdim, çoluk çocuğu bırakın hadi bana gelin" demişti.

İŞTE ALTAN'IN O AÇIKLAMALARI
Ben Taraf gazetesinin kurucularından biriyim, o gazeteyi beş yıl yönettim, Balyoz darbe planlarının basılmasına ben karar verdim. O planları bin defa önüme getirseler bin defa da basarım. Darbecilerin zorbalığından da, hırsızların zorbalığından da nefret ederim. Bu duygum hiç değişmedi, hiç değişmeyecek. Onun için çeşitli insanların isimlerini ortada dolaştırarak, Baransu’yu tutuklayarak meselenin etrafında dolaşmaktan vazgeçin. Yasemin Çongar’ı, Baransu’yu, şimdi itirafçı olmuş çoluk çocuğu bir kenara bırakın. O itirafçılar kendilerinin “kullanışlı aptal” olduklarını söyledikten sonra bizim de “kullanışlı aptal” olduğumuzu söylüyorlarmış. O zavallı çocuklar, birkaç kuruş için bir hırsız çetesinin oda hizmetçiliğine soyundukları için hayat onlara alçaklıkla aptallıktan başka seçenek bırakmadı. Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını söylemek zorunda kaldılar. Aptal olduklarını kabul etmezlerse, alçak olduklarını söylemek zorunda kalacaklar çünkü. Zavallı çocuklar. Onlarla uğraşmayın, onlar zaten sizin adamınız olmuş. O haberi basan, o haberi basmaya karar veren, Balyoz’un bir darbe hazırlığı olduğundan bir an bile kuşku duymayan adam benim. Hadi gelin bir konuşalım bakalım, Balyoz planları “devletin gizli kalması gereken” bilgisi miymiş?