Adıyaman AHMET AYDIN’DAN ‘BÜYÜKÇAY’ MÜJDESİ

AHMET AYDIN’DAN ‘BÜYÜKÇAY’ MÜJDESİ

05.12.2014 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

AHMET AYDIN’DAN ‘BÜYÜKÇAY’ MÜJDESİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Büyükçay Barajı yapım ihalesinin 15 Ocak tarihinde yapılacağı müjdesini verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan’a gidecek olan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın gitmeden önce Adıyaman’a müjde verdi. Ahmet Aydın, 12 yıldan bu yana, onlarca yıldır yapılamaz denenleri AK Parti iktidarının yaptığını ve iktidarın her geçen gün Adıyaman’a verdiği güzel ve sevindirici haberlerle göğüslerinin kabardığını söyledi.
Aydın, “Daha geçen günlerde Koçali Baraj inşaatı ile alakalı paylaşmış olduğumuz sevindirici haberlerin hemen ardından, bugün de Büyükçay Barajı ile ilgili gelişmelerden hemşerilerimi bilgilendirmekten büyük mutluluk duymaktayım.
Büyükçay Barajı HES Projesi ile 123.220 dekar zirai arazinin cazibeli olarak sulanması ve yılda 84 milyon kilowatt-saat enerji üretilmesi hedeflenmektedir. Özenli çalışmalarımız ve yakın takiplerimizle planlama raporu tamamlanmış olup, ÇED Raporu hazırlanmaktadır.
Bu bağlamda, Büyükçay Barajı Proje Yapımının ön yeterlik ihalesi ile baraj sulama proje yapımının ön yeterlilik ihalesi eş zamanlı olarak yapılacak. Büyükçay Barajı Sulaması Proje Yapımının ön yeterlik ihalesi ise 26 Aralık 2014’de, Büyükçay Barajı Proje Yapımının ön yeterlik ihalesi 15 Ocak 2015’de yapılacaktır.
Her konuda olduğu gibi ciddi manada gerçekleştirdiğimiz takiplerimiz ve çalışmalarımızın neticeye varması hepimizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Adıyaman için atılacak olan her bir adım, Adıyamanımız için konulacak her bir taş için canla başla mücadeleye ve çalışmaya devam ediyoruz.
Başta Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adıyaman milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, tekrar Adıyamanlı hemşerilerime Büyükçay Barajı projesinin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.