Cadde Ahmet Selçuk İlkan, Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'dan özür bekliyor

Ahmet Selçuk İlkan, Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'dan özür bekliyor

26.09.2018 - 07:39 | Son Güncellenme:

Şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, 29 yıl önce kendisinin yazıp Bergen'in söylediği 'Yıllar Affetmez' adlı şarkısını alıntı yaparak 'Dipsiz Kuyum' adlı şarkısına uyarladığını iddia ettiği Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'a dava açmaya hazırlanıyor. Memleketi Hatay'ın tanıtım günleri için düzenlenen basın toplantısına katılan İlkan, Emrah Karaduman ile Aleyna Tilki'yi, "Bizim müzik kuyumuz, onlarınki gibi dipsiz ve ipsiz kuyu değildir" sözleriyle topa tuttu.

Ahmet Selçuk İlkan, Aleyna Tilki ve Emrah Karadumandan özür bekliyor

Ahmet Selçuk İlkan, 26 Eylül'de İstanbul Maltepe'de başlayacak Hatay Tanıtım Günleri öncesi Etiler Hayat Medeniyetler Sofrası'nda gerçekleşen toplantında Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim Güder'le bir araya geldi.
Kendisi de Hataylı olan ünlü şair ve şarkı sözü yazarı, 29 sene önce Bergen'in söylediği, sözleri kendisine, bestesi ise Cengiz Tekin'e ait olan, ‘Yıllar Affetmez' şarkısıyla Aleyna Tilki'nin 'Dipsiz Kuyum' şarkısının birebir aynı olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İlkan, "Benim yıllar önce yazdığım, 'Yıllar Affetmez' şarkısını maalesef Aleyna Tilki belki istemeden ama bizim şarkıların üzerinden söz yazarak okumuş oldu. Şarkının müziği ve melodisi bizden alınıp başka bir isimle lanse edildi. Bu bizi çok acıtıyor. Yani size ait olan bir güzelliğe birinin sahip çıkması ve hala yaşarken bunu yapmaları çok dokunuyor insana. Şu an MESAM'da şarkının analizi yapılıyor ne kadar benzerliği ve ne kadar alıntı olduğu konusunda. Tabii ki yasal haklarımız saklı kullanmak zorundayız. O zaman tüm şarkıları alalım yağmalayalım. Onlardan bir özür bekliyorum. Bu kötü bir örnek aynı zamanda. Bizden aldıkları şarkının adını, 'Dipsiz Kuyum' koymuşlar, oysa müzik dünyasının hazinesi bu kadar dipsiz değildir. Bizi de dipsiz kuyuya gömmesinler. Lütfen bize sevgilerini ve saygılarını göstermelerini bekliyorum. Bizim müzik kuyumuz onlarınki gibi dipsiz ve ipsiz kuyu gibi değildir" şeklinde konuştu.