Manisa AHMET SOFUOĞLU’NDAN 500 YILLIK BEDESTEN’DE COŞKULU ADAYLIK AÇIKLAMASI

AHMET SOFUOĞLU’NDAN 500 YILLIK BEDESTEN’DE COŞKULU ADAYLIK AÇIKLAMASI

16.02.2015 - 10:07 | Son Güncellenme:

.

AHMET SOFUOĞLU’NDAN 500 YILLIK BEDESTEN’DE COŞKULU ADAYLIK AÇIKLAMASI

Manisa’da AK Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Avukat Ahmet Sofuoğlu, 500 yıllık tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde coşkulu bir törenle AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti’den Manisa’da milletvekili olması beklenen adaylar arasında gösterilen Avukat Ahmet Sofuoğlu, Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenerek, Manisalıların hizmetine kazandırılan tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde aday adaylığını duyurdu. Düzenlenen törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Füsun Kumbaracı, Ahmet Sofuoğlu’nun kardeşi Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, eski AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, partililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti milletvekili aday adayları ve çok sayıda Sofuoğlu ailesinin sevenleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda salona sığmayan bazı vatandaşlar dışarıdan programı takip etti. Yuntdağlılar Derneği’nin halk oyunu ekibinin gösterisiyle başlayan programda ilk olarak, Avukat Ahmet Sofuoğlu’nun kardeşi Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu konuştu. Sofuoğlu, “Ağabeyim Ahmet Sofuoğlu, çıkarların konuştuğu bir dünyada vicdanlar sussa da hep hakkı haykıran bir aday. Anadolu’nun has, sade yalın adamı. Hayatının hiçbir yerinde lükse yer vermemiş, gayet mütevazı ve yardımsever bir adam. Yardımseverliğine ortaokulda kardeşlerine resimlerini ve komposizyonlarını yazarak başlamış bir adam. Aşırı zeki, 3 işi aynı anda halleder ama hiç kimse bunu anlamaz. Okullarını derece ile bitirmiş, mesleğinde duayen, hukuken de madden de kimin başı sıkışmış ise hep yardımına koşmuş bir merhamet abidesi. Karakteri oturmuş, hayatını hak yoluna vakfetmiş, tarafını hep haktan yana ortaya koymuş. Refah Partisi’nde yöneticilik, Fazilet ve AK Parti kuruculuğu ve yöneticiliklerinde bulunmuş çizgisi belli bir dava adamıdır. Menfaatini hiçbir zaman davasının önüne koymayan harama, helale titizlikle dikkat eden bir tertemiz adam. Ahmet Sofuoğlu, kesinlikle bir proje değildir. Kurgulanmamıştır, oluşturulmamıştır, yapay değildir, gerçektir. Hakiki ve milletin ta kendisidir. Milletin derdini, sıkıntısını, açlığını yokluğunu çok iyi bilen biridir. Çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele ve sivil anayasa konularında uzman, cesareti ve duruşuyla yeni büyük Türkiye’nin vizyonel adanmış kahramanlarından birini milletin kendisinden birini Ahmet Sofuoğlu’nu vekilimiz olarak mecliste görmek bu milletin hakkıdır.” dedi.
“SAYIN AHMET SOFUOĞLU TERTEMİZ BİR İNSAN”
Aday adaylığı açıklamalarında AK Parti’nin farkını ortaya koyduğunu vurgulayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Çok sevdiğimiz dostumuz ağabeyimiz uzun yıllardır tanıdığımız Sayın Ahmet Sofuoğlu aday adaylığını açıklıyor. Bu salonda başka aday adaylarımız da var. Oysa yarış içerisindeler ama bu gün burada belki 10 tane aday adayı arkadaşımız bu salonda bulunuyor. Bunu politikayı bir amaç olarak görenler anlayamaz. Bunu kongrelerinde sandalyelerin havada uçuştuğu partililer anlayamazlar. Siyaseti ikbal kaygısı ile yapanlar, menfaat olarak görenler anlayamazlar. Bunu ancak biz biliriz, biz anlarız. Çünkü biz siyaseti aziz milletimize hizmetin bir aracı olarak görürüz. Hepimiz inançlı insanlarız kadere ve nasibe inanıyoruz. Bir yola çıkıldı. Ama nihayetinde biz üzerimize düşeni yaparız. Yaradanın takdirine de rıza gösteririz. İnanıyorum ki Ahmet Sofuoğlu ağabeyimde bu salonda her biri birbirinden değerli aday adayı arkadaşlarımızda aynı şekilde dua ediyorlar. Nihayetinde listeler belli olduktan sonrada yine bu arkadaşlarımızın hepsi omuz omuza çalışmaya devam edecekler. Bu ülkenin bu birlikteliğe ihtiyacı var. Bu ülkenin AK Parti’ye ihtiyacı var. Bu ülkenin başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ihtiyacı var. Ama yalnız bu ülkenin değil yer yüzünün dört bir tarafında baskı ve zulüm gören, inanların AK Parti’nin 7 Haziran’da tekrar güçlü bir şekilde iktidara gelmesine ihtiyacı var. İnanıyorum ki 7 Haziran’da Manisa’ya ve Türkiye’ye mührümüzü vuracağız. İnananlara güven vereceğiz, zalimlere korku salacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Ahmet Sofuoğlu tertemiz bir insan. Dürüst, temiz iyi günde ve kötü günde tavrını haktan ve halktan yana kurmuş bir insan. Yolun açık olsun. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin.” dedi.
“PARTİYİ BERABER KURDUĞUMUZ ARKADAŞLARIMIZDAN BİRİSİDİR”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, de 2001 yılında Ahmet Sofuoğlu ile birlikte bir yola çıktıklarını hatırlatarak, “Başbakanımız ve liderimiz bugünkü Cumhurbaşkanımız ile beraber bir kutlu yola çıktık. 2001 krizi Türkiye tarihinin en büyük krizlerindendi. Muhtar bile olamaz dedikleri adam bugün Cumhurbaşkanı. Onun kadrosu çığ gibi büyüdü. Türkiye’de yüzde 50’leri aştı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir parti 3 dönem üst üste oyunu arttırarak seçim kazandı. AK Parti inşallah 7 Haziran’da iktidara geliyor ve anayasayı değiştiriyor. Çözüm süreci ile yoluna devam ediyor. Hepimiz önce nasibe inanıyoruz. Ahmet Sofuoğlu kardeşimiz şimdiden yola çıktı. Partiyi beraber kurduğumuz arkadaşlarımızdan birisidir. Çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Dürüst, yürekli, ihlaslı bir kardeşimiz. Allah onun gönlünün muradına göre versin.” şeklinde konuştu.
Ahmet Sofuoğlu ile geçmişteki anılarını anlatan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise salondakileri kimi zaman güldürürken, kimi zaman da önemli mesajlar verdi. Zülfikar Gürcan, Ahmet Sofuoğlu’na çıktığı milletvekilliği yolunda başarılar diledi.
Sözlerine Manisa’nın ilçelerine tek tek selam göndererek başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Ahmet Sofuoğlu, “Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük padişahlarını yetiştiren, bereketli, maneviyatlı Manisa’mızın güzel insanlarını saygıyla selamlıyorum. Hizmet sevdalısı, cesur adam, yiğit insan milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının 2001 yılında AK Parti’yi kurma çalışma kervanına bizlerde katılarak, Manisa ilinde AK Parti il teşkilatını kurduk. 2002 seçimlerinde, o günkü seçim koordinasyon merkezi il başkanı olarak duyduğumuz heyecanı, aşkı, arzu ve isteği dün gibi hatırlıyorum. Bu heyecan, bu sevgi, bu iştiyak bizleri iktidara getirdi. 14 yıldır da milletin teveccühü ve sevgisi bizimle Elhamdülillah. AK Parti, tüm yeniliklerin partisi olmuştur. Demokrasinin, ülkemize yerleşmesini sağlamıştır. Ülkemizde yaşanan siyasi buhranlar, ekonomik krizler, çalkantılar Manisa ilinde kurucularından bir nefer olarak gurur ve onur duyduğum AK Parti sayesinde son bulmuştur. Siyasi İstikrar beraberinde ekonomik ve toplumsal istikrarı da getirmiştir.
28 Şubat gibi şahsımın da zarar gördüğü post modern darbenin yaraları, AK Parti sayesinde sarılmıştır. başörtüsünden dolayı mağdur olan bir çok öğrenciye, öğretmene, ordu birimlerinden atılan bir çok astsubay, subaya iade-i itibar AK Parti sayesinde yapılmıştır. Yıllarca milletimizin kanayan yarası olan başörtüsü yasağı bu dönemde kaldırılmıştır. İmam-hatiplerin itibar kazanması, jakoben zihniyetlerce olumsuz bakışlardan kurtulması, imam- hatipli Başbakan, Cumhurbaşkanı olması AK Parti sayesinde olmuştur.” dedi.
“YENİ ANAYASANIN YAPIMINDA BİR HUKUKÇU OLARAK KATKIDA BULUNACAĞIMA İNANIYORUM”
Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya, yeni bir sosyal mutabakat sözleşmesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Ahmet Sofuoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasi ve hukuki olarak değişimin gerçekleşmesi, temellenmesi yeni bir anayasa ve beraberinde getireceği başkanlık sistemi, yeniden ülkemizde ve İslam aleminde birlik ve beraberlik, sevgi medeniyeti tesisi ile mümkündür. Bu bakımdan çözüm sürecinin neticelendirilmesi yeni Türkiye’nin manevi dinamikleri olacaktır. Yeni anayasanın yapımında, bir hukukçu olarak katkıda bulunacağıma inanıyorum. Bu inancım doğrultusunda, milletimizin birlik ve beraberliğini sağlama, sevgi medeniyeti kurma adına karınca kararınca katkıda bulunmak istiyor, gönüllü olarak bu çalışmalarda ben de bulunmak, yasal düzenlemelerde millete hizmet etme şerefine layık olmak istiyorum. Hayat ve varlık düsturumuz olan hakkaniyet ve adalet ilkeleriyle insan onuruna saygı çerçevesinde şekillenecek yeni Türkiye’nin millet meclisinde siz güzel insanların, Şehzadeler şehri güzel Manisa’mızın temsilcisi olma talebinde bulunuyorum. Devletimize ve milletimize reva görülen her türlü darbe, kalkışma ve zulmü yaşamak istemediğimizi belirtiyor ve şanlı tarihimizdeki gibi tüm dünyaya adaleti taşıyan, mazlumun yanında zalimin karşısında yer alan büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek adına birikimlerimi halkımızın hizmetine sunmak istiyorum. Bu necip millete hizmetkar olma şerefine talibim. Kurucu genel başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı bu yolda, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde, Türkiye’yi sadece bölgesinde değil tüm dünyada söz sahibi bir ülke haline getirme, ekonomik açıdan dünyanın en güçlü ekonomileri arasına sokma hedefini milletimizle birlikte el ele gerçekleştireceğiz. Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin partimize, Manisa’mıza, ülkemize, aziz milletimize ve Türkiye’yi bir umut olarak gören tüm dünya mazlumlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu seçimlerin sonucunda kazananın demokrasi olmasını, kazananın milletimiz olmasını, kazananın milli irade olmasını temenni ediyorum.”
AHMET SOFUOĞLU KİMDİR?
Manisalı bir esnafın oğlu olan Ahmet Sofuoğlu, 1969 yılında Manisa’da dünyaya geldi. İlkokulu Manisa Ali Rıza Çevik İlkokulu’nda, Ortaöğrenimini Manisa İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Manisa Barosu nezdinde başladığı avukatlık stajını 1994 yılında tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü Mali Hukuk Ana Bilim Dalında Master/Yüksek Lisansını yaptı. Aynı zamanda İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Mali Hukuk, Şirketler Hukuku ve Kamu Hukuku dersleri verdi. 1996 yılında Maliye bölümünde Doktora eğitimine başladı. 1997 yılında Manisa Barosuna bağlı Avukat olarak çalışmaya başladı. 2012- 2014 yılları arasında Manisa Baro Başkanvekilliği görevini yürüttü. 2014 yılında “Uzlaştırmacı ve Arabulucu” ünvanını aldı. Halen kendine ait hukuk bürosunda mesleğini icra etmeye devam etmektedir. Manisa’da faaliyette bulunan çeşitli dernek ve vakıf faaliyetlerinde aktif çalışmakta olup, kurucu, üye, yönetici ve başkanlığını devam ettirmektedir. (İlim Yayma Cemiyeti, Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü, MÜSİAD, Manisa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Sevenleri Derneği, Manisa İl, İlçe ve Köyleri Yardımlaşma Derneği, MİMDER, MASİTAP, Yuntdağlılar Derneği çalışmaları bunlardan bazılarıdır.)
Siyasi çalışmalarına Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak başladı. Fazilet Partisinde kurucu il başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Bu partinin kapatılmasından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucusu olarak siyasi faaliyetlerine devam etti. 2002 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi ve İl Seçim İşleri Başkanı (İl Başkan Yardımcısı) olarak seçim faaliyetlerinin yürütülmesini koordine etti. 24. Dönem Milletvekilliği için yapılan temayül yoklaması ve anketlere 1. oldu. Evli ve üç çocuk babası.