Siyaset Ahmet Türk tutuklu DTP'lilerle görüştü

Ahmet Türk tutuklu DTP'lilerle görüştü

02.09.2009 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

Ahmet Türk  tutuklu DTPlilerle görüştü

Diyarbakır D tipi cezaevinde tutuklu bulunan DTP'li Genel başkan yardımcıları ile görüşen DTP Genel başkanı Ahmet Türk, cezaevi girişinde basın mensuplarının soruları üzerine, "Özgürlük mücadelesi veren arkadaşlarımızı cezaevinde ziyaret edeceğiz. Süreçle ilgili düşüncelerini alacağız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve bundan sonraki planlamalarımıza ilişkin, ne yapabileceğimizi konuşup kararlaştıracağız"dedi.

DTP lideri Türk, bugün basında yer alan DTP Milletvekili Aysel Tuluk'un, "Süreç tıkanırsa ayrılığı konuşabiliriz" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Aysel hanınım metni çok açık. Eğer biz sorumluluğumuzun gereğini yapmazsak, umutları kırarsak çok tehlikeli bir noktaya gidilir. Bizde zaman zaman aynı şeyleri söylüyoruz"dedi.

DTP Genel başkanı Ahmet Türk ve kurmayları cezaevinde tutuklu arkadaşları ile 2 saat görüştükten sonra ayrıldı. Türk, cezaevi çıkışında, arkadaşları ile yaklaşık 2 saat açık görüş yaptıklarını ve arkadaşlarının morellerinin iyi olduğunu belirterek, "Süreci dikkatle izliyorlar. Onlarda onurlu ve adil bir barıştan yana. Barışa ve demokrasiye inananlar her zaman bedel ödemeye hazırdır"dedi.