Kastamonu AHMET YELİS, TAHSİN BABAŞ’I ZİYARET ETTİ

AHMET YELİS, TAHSİN BABAŞ’I ZİYARET ETTİ

23.10.2015 - 17:49 | Son Güncellenme:

.

AHMET YELİS, TAHSİN BABAŞ’I ZİYARET ETTİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, beraberinde partisinin diğer milletvekili adayları Satılmış Külçe ve Erhan Başer ile, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaşı’ı ziyaret etti.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ a nezaket ziyaretinde bulundu.
Ahmet Yelis, Kastamonu’nun bir sanayi şehri olmadığını, olmamasının dezavantajları yanında, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini muhafaza etmesi gibi avantajları da olduğunu belirterek, buradan hareketle Türkiye’de bu şekilde kalmış nadide şehir olan Kastamonu’nun bir turizm şehri olarak ilan edilip, Türkiye geneli ve uluslararası platformda gündeme taşınması gerektiğini ifade etti.
Ahmet Yelis, Küresel ısınmanın önümüzdeki dönemde Kastamonu’yu daha da kıymetli hale getireceğine dikkat çekti.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, kendisinin de tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin korunmasını savunduğunu belirtti. Babaş, aynı zamanda toplu konut yapımına da, küçük sanayi sitelerine de ihtiyaç olduğunu söyledi. Plansız yapılan düzenlemelerin bu konuda sıkıntı oluşturduğunu belirten Tahsin Babaş, Maliye Bakanlığının 11 milyon liralık bir ödeneği Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin muhafazası için ayırdığını belirtti.
Ulaşım problemlerinden dolayı Kastamonu’nun pek fazla gelişim gösteremediğini ifade eden Babaş, “Ulaşım problemini çözemediğimiz zaman gelişemeyiz. Karayolumuz hala iyi değil Ilgaz dağına çıkmak da, inmek de zulüm. Ilgaz tüneli çalışması devam ediyor, Mühim olan genel hizmetler yerine gelince memleket otomatik olarak kalkınıyor. Kastamonu’dan İnebolu’ya 28 km. tünel projesi var. Mersine kadar bağlantı projesi var, İnebolu liman projesi de ihaleye çıktı” dedi.