Samsun Aidat Borçlarına Yapılandırma İmkanı

Aidat Borçlarına Yapılandırma İmkanı

08.06.2017 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Aidat Borçlarına Yapılandırma İmkanı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına ilişkin 7020 sayılı Kanun ile üye aidatı ve munzam aidat borçlarına yeniden yapılandırma getirildiğini söyledi.
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7020 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik yapılmasına Dair Kanun”un 4.maddesinin 7.fıkrası ile oda ve borsalara olan aidat borçlarının da yapılandırma kapsamına alındığını söyledi. Yapılandırma 31 Mart 2017 tarihinden önceki aidat borçları için olduğunu belirten Salih Zeki Murzioğlu, “Başvuru için son tarih 31 Temmuz 2017’dir ve başvurular mutlaka ‘7020 Sayılı Kanun Başvuru Dilekçesi’ ile yapılması gereklidir” dedi.

Son başvuru 31 Temmuz 2017
Söz konusu yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Muhasebe Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini belirten Başkan Murzioğlu, “6736 Sayılı Kanuna göre yapılandırması sürenler ve bu kanuna göre başvuruda bulunanlar sadece 01.07.2016 - 31.03.2017 tarihleri arasındaki borçları için başvuru yapabilirler. Kanunun yürürlüğe girdiği 27.05.2017 tarihinden önce borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş tutara ilişkin gecikme faizleri, üyelerimizin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan alacak kayıtlarından silinecektir. Kısmi ödemede, ödenmemiş tutara ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu değildir” hatırlatmasında bulundu.

İmkandan yararlanın çağrısı
Ödemelerin peşin veya altı taksitle yapılabileceğini kaydeden Murzioğlu, üyelerin ödeme şeklini de dilekçede belirtilmesinin şart olduğunu ifade etti. Murzioğlu ayrıca, taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi durumunda ise, yapılandırmanın bozulacağını söyledi.