Siyaset Aile Bakanı Kaya, 15 Temmuz gazileri ile birlikte yürüdü

Aile Bakanı Kaya, 15 Temmuz gazileri ile birlikte yürüdü

13.11.2016 - 12:38 | Son Güncellenme:

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu'na katılan ve gazilerle birlikte yürüyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bu vatan topraklarını hiç kimseye öyle kolay kolay vermeyeceğimizi, 15 Temmuz'da kahraman şehitlerimiz bir kez daha gösterdi. Onları hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız." dedi.

Aile Bakanı Kaya, 15 Temmuz gazileri ile birlikte yürüdü

Vodafone İstanbul Maratonu'nun bu yıl 38'incisi düzenlendi. Organizasyonda en büyük koşu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, geçtiğimiz yıllarda adı 'Halk Koşusu' olan ve bu yıl adı "Kahramanlar Koşusu" olarak değiştirilen organizasyonda 15 Temmuz gecesi gazi olanlar ve sevgi evlerinde bulunan çocuklar ile birlikte köprü üzerinde yürüdü. Bakan Kaya, "15 Temmuz şehitleri anısına burada yürüyoruz. Çanakkale'de Dumlupınar'da nasıl bu vatan için canlarını verdiyse şehitlerimiz 15 Temmuz'da da aynı şekilde oldu" dedi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI KAYA: 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA YÜRÜYORUZ

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu'nda 15 Temmuz şehitleri anısına yürüdüklerini dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da sadece bu köprü üzerinde 32 tane şehidimiz vardı biraz önce geçtiğimiz bölgede. Onların anısına burada yürüyoruz. Bu vatan için canları ile kanları ile bedel ödediler . Hiç korkmadan tankların önüne, helikopterlerin ateşlerinin altına ölümü öldürerek koştular. Onlara minnettarız hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ben bu vesile ile bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'ye ve Vodafone'ye teşekkür ediyorum çünkü bu sene koşunun adını '15 Temmuz Şehitler Koşusu' olarak değiştirdiler ve biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 15 Temmuz'da gazi olmuş kahramanlarımız ile beraberiz. Kahramanlarımız ile birlikte şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Aynı zamanda bugün bizim sevgi evlerimizdeki çocuklarımız da yanımızdalar. Onlarla kahramanlarımızı da buluşturmuş olduk. Onların da bu 15 Temmuz ruhunu daha yakından yaşamalarını sağladık. Çanakkale'de Dumlupınar'da nasıl bu vatan için canlarını verdiyse şehitlerimiz 15 Temmuz'da da aynı şekilde oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ GAZİSİ BAYAT: UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Maratona tekerlekli sandalyesiyle katılan 15 Temmuz gecesi köprüde gazi olan Safiye Bayat, "Çok güzel bir anı olacaktır. 15 Temmuz'un unutulmaması adına çok güzel işlere imza atılıyor.15 Temmuz'u unutturmayacağız, unutmayacağız. Ben canı gönülden burada bize eşlik eden Sayın Bakanım başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun" dedi.