Gündem Aile içi dehşet

Aile içi dehşet

05.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Devletin aldığı önlemlere, sivil toplum kuruluşlarının çabalarına ve mahkemelerin verdiği cezalara rağmen ‘Aile içi şiddet’ önlenemiyor Son olarak İstanbul ve İzmir’de üzücü olaylar yaşandı

Aile içi dehşet

1 - Hamile eşini dövdü hastaneden kaçtı

Haberin Devamı

İstanbul Şişli’de dün sabah evlerinde kavga eden çifti komşuları polise şikayet etti. Adrese gelen polis, yabancı uyruklu karı - kocayı karakola götürdü. Çift birbirinden şikayetçi olmadı. Ancak kocası tarafından dövülen ve 3 aylık hamile olduğunu söyleyen Fas uyruklu Lamia Honteri (30) için sağlık ekibi istendi. Polis merkezinden alınan kadına sağlık ekibi ambulansta ilk müdahalede bulunuldu. Polis merkezinden çıkan ve yüzünde yaralar görülen Lamia Honteri’nin kocası da aynı ambulansa bindi.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Honteri çifti içeri alındı. Birkaç dakika sonra hastaneden çıkan genç kadının kocası koşarak kaçmaya başladı. Uyarılara rağmen kaçan adamı kimse durdurmadı. O anlar kameraya yansıdı.Dövdüğü hamile eşinin getirildiği hastaneden kaçan koca, kameraya yansıdı. ZEKİ GÜNAL DHA

Haberin Devamı

Aile içi dehşet
2 - Katil koca 40 gün sonra yakalandı

Diyarbakır Yenişehir’de çok sayıda hırsızlık ve kapkaçtan suç kaydı bulunan, cezaevinden bir süre önce çıkan Şeyhmus İlhan (29) kendisini aldattığı yönünde söylentiler duyduğu eşi Rojbin İlhan (21) ile 25 Aralık 2017 gecesi tartıştı. Şeyhmus ilhan tartışmanın büyümesi üzerine başına tüfekle ateş ederek eşi Rojbin İlhan’ı öldürüp kaçtı.

Öldürüp açıkladı

Sabah evinin önüne gelen katil koca, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Eşimi seviyordum, amacım onu öldürmek değildi. Söylentilere pek kulak vermemiştim. Ama dün bana ‘Sen çok pişman olacaksın’ deyince kendimi kaybedip ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Rahmetlinin olayı ile ilgili olarak kimsenin suçu yok. Dün olaydan sonra mezarlığa gittim. Buradan fazla da uzaklaşmadım. Bu canı veren de Allah” dedi. Bu sırada polislerin geldiğini görünce kaçan Şeyhmus İlhan, 40 gün sonra evinin yakınındaki Hevsel bahçelerinde yakalandı. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen İlhan tutuklandı.

3 - ‘Karım beni dövüyor’ deyip tazminat istedi

İzmir Çeşme’de bir havayolu şirketinde tekniker olan R.D. adlı koca, kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü bir yıllık eşi ev kadını H.N.D.’ye boşanma davası açıp, 300 bin TL tazminat istedi. Ayrıca R.D.’nin talebi doğrultusunda mahkeme, genç kadının kocasına 6 ay boyunca yaklaşmamasına karar verdi. Evliliklerinin ilk gününden beri karısının kendisine şiddet uyguladığını ileri süren R.D. avukatı aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açtı.

Haberin Devamı

‘Sehpayla yaraladı’

Kısa evliliğinde başına gelenleri anlatan R.D. “Karım beni dövüp yüzümü tırmalıyordu. Hatta bir keresinde beni odaya kilitlemişti. Karımın uyguladığı şiddet yüzünden defalarca hastaneye gittim, psikolojik tedavi bile gördüm” dedi. R.D.’nin avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat da dava dilekçesinde, müvekkilinin canının acıdığını söylemesine rağmen, eşinin testislerini sıktığını öne sürerek, “Bunu bir daha yapmamasını söylediğinde dövmeye başlamış. Müvekkilim kaçmaya çalışırken kapıyı kilitlemiştir. Kapıyı açamayan müvekkilim camı kırarak odadan çıkmıştır. Davalı taraf bu kez müvekkilimin başına sehpa fırlatmıştır. Müvekkilim başına aldığı darbe nedeniyle hastaneye gitmeye çalışırken, buna bile engel olmaya çalışmıştır.”

Haberin Devamı

Kadına ‘uzaklaşma’

Boşanma davası açmasının ardından eşinin kendisine yine şiddet uygulayabileceğini öne süren R.D. mahkemeden koruma kararı vermesini de talep etti. Mahkeme, kadının 6 ay boyunca kocasına yaklaşmamasına karar verdi. DHA