Gündem ‘Aile içi şiddet’e iki kurban daha

‘Aile içi şiddet’e iki kurban daha

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eşi tarafından 40 yerinden bıçaklanan Neslihan Kaya yoğun bakımdaki 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Sivas’ta da Afganistanlı bir kadın, eşi tarafından öldürüldü

‘Aile içi şiddet’e iki kurban daha

Gaziantep’te 13 Ocak’ta İlhan Kaya (38) eşi Neslihan Kaya’nın (34) ağzına çığlıklarının duyulmaması için çorap tıkamıştı. Ardından 16 yıllık eşi, dört çocuğunun annesi Neslihan Kaya’yı önce yumruklamış, sonra 40 yerinden bıçaklamıştı. Saldırgan mutfağa daha büyük bıçak aramaya gittiğinde, ağır yaralı genç kadın sürünerek üst kattaki ablasının evine kaçmıştı. Komaya giren genç kadın kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

Haberin Devamı

Bıçakla saldırdı

Üç yıl önce şizofreni teşhisi konulduğu belirtilen koca ise tutuklanmıştı. Neslihan Kaya yoğun bakımda 9 gündür verdiği yaşam savaşını kaybederek öldü. Sivas’ta ise Afganistan uyruklu 4 çocuk annesi Bibi Halime Sedat (32) ile eşi Faysal Ebrahimi (21) önceki akşam tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşürken Faysal Ebrahimi eşini bıçakladı. Sesleri duyan çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler ve sağlık ekibi, Bibi Halime Sedat’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cinayet sırasında 4 çocuğun evde olduğu öğrenildi. Katil koca ve cinayete yardım ettiği belirtilen arkadaşı Mokim Amiri gözaltına alındı.