Gündem Aileler rahat nefes aldı

Aileler rahat nefes aldı

04.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şoförlerin serbest kalmasını merakla bekleyen aileleri rahat bir nefes aldı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Çobanoğlu ailesi şoförlerin serbest bırakılmasını zılgıtlarla kutladı.

Aileler rahat nefes aldı

Baba Kemal Çobanoğlu, duydukları memnuniyeti dile getirerek, rehin alınan tüm şoförlerin ailesine gözaydınlığı diledi. Kendilerini arayan şoförler cemiyeti tarafından serbest bırakılan şoförlerin bu gece geleceğinin ifade edildiğini kaydeden Çobanoğlu, “Bu gece saat 23.00’te Türkiye’ye ulaşacakları belirtildi. Hepimizin gözü aydın” dedi. Serbest kalan şoförlerden Şanlıurfalı dört çocuk babası Vehbi Demir’in yakınları büyük sevinç yaşarken, Demir’in gelişi öncesi yemek hazırlığı yapan eşi Seydiye Demir, çocuklarına sarılıp bir daha babalarından ayrılmamaları için dua etti.
Babasına kavuşmak için sabırsızlanan Yasin Demir (12) ise mutluluğunu, “Babam kurtulduğu için çok mutluyum. Eve geldiğinde ondan TIR’ını satmasını ve bizi bırakıp başka bir yere gitmemesini isteyeceğiz” dedi.
Şırnak’ın Silopi ilçesi Doruklu köyünde yaşayan anne Hüsniye Karakan, rehin alınan çocukları Selahattin (23) ve Servet Karakan’ın (25) serbest bırakılmalarının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Karakan, “Rehin alınan iki çocuğuma kavuşacağım. Yardımlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun” dedi. Nihal Şimşek ise Musul’da eşi Ramazan Şimşek (42) ve oğlu Özgür Şimşek’in (22) rehin alındığını, serbest bırakılmalarına inanamadığını söyledi. “Oğlumu ve eşimi çok özledim. Şu an çok mutluyum” ifadelerini kullanan Şimşek, eşinin bu sabah kendisini arayarak serbest bırakıldıklarını söylediğini anlattı.